Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto. Perfect voor iedere doordeweekse avond. Een klassieke pasta pesto, met homemade pesto (echt, als je eenmaal door hebt hoe makkelijk het is om zelf pesto te maken, dan doe je nooit meer anders) en heerlijke meatballs van kipgehakt met spinazie, knoflook en Parmazaanse kaas. Echt iedereen in het huis gaat dit lekker vinden!

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Om even in de pastasferen te blijven. Heb jij deze twee versies van de mega TikTok trend; Finse Fetapasta al gemaakt?

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto
Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Verwarm ook de rest van de spinazie in een pan.

Giet de pasta af en roer hier meteen een paar eetlepels van de pesto doorheen. Zo voorkom je dat de pasta gaat plakken. Meng de pasta met de spinazie en de gehaktballetjes. Schep de spinazie kipballen met pasta en homemade pesto op en maak het gerecht af met wat verse peper, geraspte Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum.

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Om even in de pastasferen te blijven. Heb jij deze twee versies van de mega TikTok trend; Finse Fetapasta al gemaakt?

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
10 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 300 gram tagliatelle
  • 200 gram verse spinazie
  • 90 gram panko broodkruimels
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 300 gram kipgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper
  • Voor de pesto:
  • 1 basilicum plantje
  • handje walnoten
  • handje hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • flinke snuf zeezout
  • zwarte peper
  • Goede olijfolie extra vierge

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto

Instructies:

  • Verwarm wat olijfolie in een pan en slink de helft van de spinazie. Meng in een kom het kipgehakt met het eitje, de panko en de fijn geraspte Parmezaanse kaas. Knijp het teentje knoflook boven de kom uit en voeg een goede snuf zeezout en verse peper toe. Kneed alles goed door elkaar. Voeg daarna de spinazie toe als die voldoende is afgekoeld. Draai ongeveer 16 balletjes van het mengsel.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking.
  • Terwijl de balletjes bruin bakken en de tagliatelle kookt heb je tijd om de pesto te maken. Dat is niet heel moeilijk. Komt ie; pluk het plantje basilicum kaal (houd . Doe de basilicumblaadjes, noten, knoflook en kaas in de hakmolenkom en voeg zeezout, verse peper en olijfolie toe. Zet de hakmolen aan en maal alles fijn tot een gladde massa. Voeg olie toe indien nodig en maal weer fijn.
  • Verwarm ook de rest van de spinazie in een pan.
  • Giet de pasta af en roer hier meteen een paar eetlepels van de pesto doorheen. Zo voorkom je dat de pasta gaat plakken. Meng de pasta met de spinazie en de gehaktballetjes. Schep de spinazie kipballen met pasta en homemade pesto op en maak het gerecht af met wat verse peper, geraspte Parmezaanse kaas en wat verse blaadjes basilicum.

Spinazie kipballen met pasta en homemade pesto
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?