Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen. Als je dit op tafel zet met Pasen, dan maak je echt iedereen gelukkig. Net als de Duivekater wentelteefjes met cointreau en een suikerkorst is dit zo’n receptje dat je jezelf één of twee keer per jaar moet gunnen, want damn hier kan geen stuk taart van de bakker tegenop. De croissantjes zijn even gewenteld in een beslagje van eieren, melk, vanille, ahornsiroop en kaneel en vervolgens afgebakken met roomkaas en blauwe bessen jam. GODDELIJK! Mijn inspiratie komt van de Amerikaanse foodblogs, daar kom je zo vaak lekkere zoete traybake’s tegen. Ik ben heel erg benieuwd of jij wel eens dit soort traybake’s maakt? Laat het me weten op Instagram! Happy Easter!

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen
Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Haal de traybake met croissantjes uit de oven en top alles af met een paar heerlijke dotten clotted cream, nog wat jam en verse blauwe bessen. Klaar zijn jouw traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen!

Happy Easter!

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen
Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen
Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
30 MIN.
45 MIN.
75 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 8 afbakcroissantjes
  • 6 eieren
  • 300 milliliter melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • snuf zout
  • 20 gram boter
  • 2 eetlepels naturel roomkaas
  • 2 eetlepels blauwe bessenjam
  • een paar dotjes clotted cream
  • handje verse blauwe bessen

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen

Instructies:

  • Meng in een kom de eieren, melk, vanille-extract, kaneel en het ahornsiroop met een snufje zout.
  • Vet een ovenschaal in met wat boter. Scheur vervolgens de croissantjes in twee helften en dompel ze onder in het beslagje. Rangschik ze in een ovenschaal en giet alles wat je over hebt van het beslag over de croissants. Zet de ovenschaal even een kwartier tot half uur in de koelkast (of…voor de preppers onder ons; maak het receptje de avond van te voren klaar en laat het een nachtje in de koelkast staan).
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de ovenschaal uit de koelkast en geef elke croissant een dot roomkaas en een dot blauwe bessen jam. Zet het gerecht ongeveer 45 minuten in de oven.
  • Kleuren de croissantjes te snel? Dan kun je alles afdekken met wat aluminiumfolie.
  • Haal de traybake met croissantjes uit de oven en top alles af met een paar heerlijke dotten clotted cream, nog wat jam en verse blauwe bessen. Klaar zijn jouw traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen!

Traybake croissantjes met roomkaas en blauwe bessen
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?