Raspberry Rolls met maanzaadjes

Ik wil het even met je hebben over deze Raspberry Rolls met maanzaadjes. Want damn wat zijn deze rolls lekker! Ik zou echt willen dat je ze kon ruiken. Direct uit de oven, overgoten met een frambozenglazuur? DELICIOUS!  Een tijdje terug maakte ik deze ‘makkelijke cinnamon rolls van croissantdeeg‘, en dat bracht me op het idee voor deze heerlijke rolls. Bruine en witte basterdsuiker, geprakte frambozen en maanzaadjes; opgerold in croissantdeeg!

Raspberry Rolls
Raspberry Rolls

Rol het deeg voorzichtig, strak en gelijkmatig op tot een dikke rol. Snijd de rol vervolgens in 7 plakjes.

Raspberry Rolls

Leg de rolls op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in de oven voor 15-20 minuten.

Raspberry Rolls

Terwijl de rolls in de oven staan (en je hele huis lekker zoet gaat ruiken) heb jij tijd om een simpel frambozen glazuur te maken. Doe hiervoor de overgebleven 1/3 frambozen in een steelpannetje en gooi een handje blauwe bessen in de pan. Verwarm alles op een laag vuurtje. Als het fruit is opgewarmd kun je het fijn prakken. Voeg nu een theelepel vanille-extract toe en daarna de poedersuiker. Roer goed door.

Raspberry Rolls

Haal de Raspberry Rolls uit de oven als ze mooi bruin en knapperig zijn. Schep ze van de bakplaat en giet het frambozenglazuur over de rolls heen. Bestrooi eventueel naar wens met wat poedersuiker!

Nu is het tijd om een kopje English Breakfast thee te zetten, een kleedje erbij te pakken en het meest knusse plekje in je huis op te zoeken om één van deze HEERLIJKE Raspberry Rolls op te eten!

Raspberry Rolls
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Raspberry Rolls met maanzaadjes

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.

Porties:

7

Ingrediënten:

  • 1 verpakking Danerolles Croissants XL
  • 200 gram frambozen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel maanzaadjes
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram poedersuiker
  • handje blauwe bessen

Raspberry Rolls

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het croissantdeeg uit en knijp de naadjes goed dicht, zodat je een mooi gesloten deeg krijgt.
  • Bestrooi het deeg gelijkmatig met de witte basterdsuiker en daarna met de bruine basterdsuiker.
  • Verdeel 2/3  van de frambozen over het deeg en prak ze met een vork. Sprinkle de maandzaadjes er daarna rijkelijk over.
  • Rol het deeg voorzichtig, strak en gelijkmatig op tot een dikke rol. Snijd de rol vervolgens in 7 plakjes.
  • Leg de rolls op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats in de oven voor 15-20 minuten.
  • Terwijl de rolls in de oven staan (en je hele huis lekker zoet gaat ruiken) heb jij tijd om een simpel frambozen glazuur te maken. Doe hiervoor de overgebleven 1/3 frambozen in een steelpannetje en gooi een handje blauwe bessen in de pan. Verwarm alles op een laag vuurtje. Als het fruit is opgewarmd kun je het fijn prakken. Voeg nu een theelepel vanille-extract toe en daarna de poedersuiker. Roer goed door.
  • Haal de Raspberry Rolls uit de oven als ze mooi bruin en knapperig zijn. Schep ze van de bakplaat en giet het frambozenglazuur over de rolls heen. Bestrooi eventueel naar wens met wat poedersuiker!
  • Nu is het tijd om een kopje English Breakfast thee te zetten, een kleedje erbij te pakken en het meest knusse plekje in je huis op te zoeken om één van deze HEERLIJKE Raspberry Rolls op te eten!

Raspberry Rolls
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Raspberry Rolls met maanzaadjes.