Vanille roomijs zonder ijsmachine én met maar 3 ingrediënten

Vanille roomijs zonder ijsmachine én met maar 3 ingrediënten. Dit ijs is ready in no-time, super creamy en te makkelijk om niet zelf te maken. En of je verschil proeft met een bak slagroomijs van de supermarkt? Hell yeah! Het enige dat je nodig hebt is slagroom, gecondenseerde melk en wat vanille extract. En dat laatste daar wil ik het even met je over hebben. Vanille extract kennen de meeste mensen als dat kleine bruine flesje met een geel dopje maar ik kan je echt aanraden om iets meer te investeren in een goed flesje. Het maakt een groot verschil in smaak. Ik gebruik zelf graag dit vanille extract; Nielsen-Massey Madagascar, wat echt zoveel smaak toevoegt aan je ijs! Happy weekend!

Vanille roomijs zonder ijsmachine
Vanille roomijs zonder ijsmachine
Vanille roomijs zonder ijsmachine
Vanille roomijs zonder ijsmachine
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Vanille roomijs zonder ijsmachine én met maar 3 ingrediënten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
6 MIN.
300 MIN.
306 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 milliliter (niet-opgeklopte) slagroom
  • 1 blikje (379 gram) gecondenseerde melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • chocolade
  • handje gevriesdroogde frambozen
  • eetbare rozenblaadjes

Vanille roomijs zonder ijsmachine

Instructies:

  • Doe de slagroom in een kom en klop deze stijf. Spatel dan rustig de gecondenseerde melk en het vanille-extract door het romige mengsel heen. Kiep alles in een bak (of cakeblik), dek af met wat vershoudfolie en zet het ijsmengsel tenminste 6 uur in de vriezer.
  • Is je ijs bijna ready om uit de vriezer te halen? Smelt dan wat chocolade au bain marie in een pannetje. Doe de gesmolten chocolade in een boterhamzakje. Als je een klein puntje openknipt kun je het boterhamzakje als spuitzak gebruiken. Spuit de chocolade over het ijs en beleg het ijs met het gevriesdroogde fruit (of andere lekkere dingetjes naar smaak).
  • Geniet van je vanille roomijs zonder ijsmachine én met maar 3 ingrediënten!

Vanille roomijs zonder ijsmachine
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Vanille roomijs zonder ijsmachine én met maar 3 ingrediënten.