Hot Toddy, de meest cosy cocktail allertijden

Hot Toddy. Oké, ik geef het toe. Ik ben dit Schotse drankje alleen maar gaan maken omdat het zo ontzettend gezellig klinkt. Ik ben namelijk helemaal geen whisky drinker, maar dit is echt zo lekker! Whisky, heet water, citroen en honing. Dit drankje drink je bij een kampvuur met een wollenvest aan of in koude wintermaanden, terwijl je onder een dekentje op de bank wegkruipt. Of tijdens een gezellig avondje kaarten met vrienden. Het werkt trouwens ook heerlijk bij een verkoudheid!

Hot Toddy's

Geschiedenis van de Hot Toddy
Ik heb verschillende verhalen gehoord over de geschiedenis van de Hot Toddy maar wat overeenkomt is dat de Hot Toddy zo rond 1800 opduikt in Schotland. Sommigen zeggen dat het uitgevonden is omdat vrouwen de sterke smaak van Whisky niet zo konden waarderen maar ik heb ook gelezen dat het een oplossing was bij verkoudheid van kinderen; ‘Houd ze goed warm, stop ze vol met eten en geef ze voldoende “hot stimulating drink, of which Hot Toddy is best”, hahaha!

Hot Toddy's
Hot Toddy's
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Hot Toddy, de meest cosy cocktail allertijden

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 170 milliliter kokend water
  • 40 milliliter whisky
  • 2-3 theelepels honing
  • 2-3 theelepels citroensap
  • kaneelstokjes
  • losse schijfjes citroen

Hot Toddy's

Instructies:

  • Breng het water aan de kook. Voeg water en whisky samen en roer hier de honing en het citroensap doorheen.
  • Garneer je Hot Toddy’s met een kaneelstokje en schijfje citroen.

Hot Toddy's
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Hot Toddy, de meest cosy cocktail allertijden.