Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping, beter gaat een zondags ontbijt niet worden! Het recept is trouwens super easy om te maken. Eén van mijn grootste ontdekking ooit is nog steeds het gebruik van kant-en-klaar croissantdeeg voor het maken van cinnamon rolls en andere lekkere ontbijtjes zoals dus deze Vanille Swirl Buns. De vulling bestaat uit een vanilleboter, die ik in letterlijk 1 minuut heb gemaakt. Maar daar stopt het niet. Terwijl je vervolgens deze buns in de oven hun werk laat doen, maak je snel een topping door witte chocolade te smelten. Daarna komt het meest satisfying moment van je dag. De Swirl Buns bedruipen met de gesmolten witte chocolade.

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping

Wil jij naast deze Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping meer inspiratie voor Rolls & Buns? Probeer dan deze recepten:

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping
Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
15 MIN.
25 MIN.

Porties:

6

Ingrediënten:

 • 1 verpakking Danerolles Croissants classic
 • 75 gram gezouten roomboter
 • 2 theelepels vanille extract
 • 2 theelepels koek- & speculaaskruiden
 • 100 gram witte chocolade
 • 2 eetlepels poedersuiker

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping

Instructies:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Smelt de boter in de magnetron tot die lekker zacht is. Meng dan het vanille-extract en de koek- & speculaaskruiden door de zachte boter.
 • Rol het croissantdeeg uit en knijp de naadjes van het deeg dicht. Besmeer met de vanilleboter en rol het deeg vervolgens weer op. Snijd 6 stukken van het deeg, om 6 buns te kunnen maken.
 • Leg de buns met de swirl naar boven toe naast elkaar in een ovenschaal. Schenk de overgebleven boter over de buns heen. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten de oven in (check tussendoor even of alles goed gaat.
 • Nu heb je tijd om de witte chocolade te smelten. Dit doe je au-bain-marie. Breng een pan water aan de kook en zet hier een vuurvaste schaal boven, die net het water niet raakt. Doe de chocolade in blokjes in de schaal en laat het langzaam smelten. Roer geregeld even door de chocolade. Als alles gesmolten is kun je het poedersuiker toevoegen. Roer dit goed door, voor ongeveer een minuut of 2, totdat je een heerlijk plakkerige chocolademengsel hebt.
 • Haal de buns uit de oven en doe een schepje van het witte chocolademengsel op iedere bun. Koffieetje en een sapje erbij en je hebt het perfecte ontbijt!

Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Vanille Swirl Buns met witte chocolade topping.