Daslook Pesto (wilde knoflook) met walnoten en Parmezaanse kaas

Daslook Pesto, een heerlijke pesto van wilde knoflook met Parmezaanse kaas en walnoten. Heb jij ooit van Daslook gehoord? Het is wilde knoflook en je kunt het heel goed zelf in de achtertuin verbouwen (Intratuin verkoopt Daslook plantjes). Liever kant-en-klaar kopen? Daslook is best zeldzaam, dus vraag een goede groenteboer (die kan het vaak wel voor je bestellen) of kijk op de markt bij de groentekraam. Ik scoorde dit heerlijke kruid bij Tuinderij Amelis’hof, net buiten Utrecht. Daslook is echt een seizoen product; van maart tot juni kunnen we van dit wilde kruid genieten. Deze pesto is heerlijk op brood of op de borrelplank. Het is kruidig, pittig maar zeker niet zo scherp als knoflook. Ennnnn het is ook nog eens heel gezond want het helpt je spijsvertering en is goed voor je immuunsysteem!

Daslook Pesto

Knoflook fan? Dan is dit recept voor gepofte knoflook ook echt wat voor jou.

Daslook Pesto
Daslook Pesto
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Daslook Pesto (wilde knoflook) met walnoten en Parmezaanse kaas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • handvol verse Daslook
  • handje walnoten
  • handje walnoten
  • sap van 1 citroen
  • flinke scheut olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • toastjes, stokbrood of soepstengels om bij de Daslook Pesto te serveren

Daslook Pesto

Instructies:

  • Scheur de Daslook in stukken en doe in de hakmolen. Voeg een handvol walnoten, de Parmezaanse kaas, het sap van de citroen en een flinke scheut olijfolie toe.
  • Doe ook wat zeezout en flink wat zwarte peper bij de wilde knoflook en maal alles samen tot een romige pesto.
  • Is de pesto nog te grof en kruimelig? Voeg dan nog wat olijfolie toe en maal alles weer even.
  • Serveer met toastjes, vers brood of met soepstengels die je hebt omwikkeld met Parmaham.

Daslook Pesto
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?