Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken….als jij een Matchalover bent dan zit je nu rechtop! Deze pannenkoekjes zijn namelijk besmeerd met een hele lekkere cheesecakevulling, gemengd met…Matcha! Voor die cheesecakecreme heb ik de Matcha flavour van Vegano Colouring Superfood-poeders gebruikt (dit is een natuurlijk product waarmee jij je eten kunt kleuren, hoe leuk!). Matcha is een fijngemalen poeder, gemaakt van groene theebladeren, retegezond en heel erg populair in Azië.  Tijdens mijn rondreis door Japan (beste foodietrip ever btw) dronk ik Matcha latte’s en at ik Matcha cheesecake, ijsjes en pannenkoeken, dus een Matcha receptje stond al heel lang op mijn verlanglijstje. En deze Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken stellen niet teleur.

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken

Superfood poeders om je eten mee te kleuren!
Vegano Colouring Superfood-poeders zijn bijzondere, gezonde poeders waarmee jij én extra voedingstoffen binnenkrijgt én waarmee jij je eten een bijzondere kleur kunt geven. Denk aan Pitaya Pink, Taro Paars, of in dit geval Matcha groen, hoe leuk. Deze pannenkoeken waren al een feestje maar ik kan niet wachten om deze (btw 100% veganistische) poeders te gebruiken om smoothiebowls te maken. Bestellen? Dat kan hier.

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken
Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 70 gram havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zeezout
  • roomboter
  • 100 gram mon chou
  • 250 gram mascarpone
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 5 theelepels Matcha poeder
  • verse aardbeien
  • optioneel: verse munt en wat granola

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken

Instructies:

  • Doe de banaan, de eieren en de havermout in de hakmolen of een blender. Voeg de twee eetlepels yoghurt, evenals het kaneel en de het bakpoeder toe en meng alles tot een glad beslag.
  • Verwarm vervolgens de roomboter in een koekenpan en bak 8 kleine pannenkoekjes van het beslag.
  • Terwijl de pannenkoekjes op het vuur staan, heb je tijd om de Matcha cheesecake crème te maken. Mix hiervoor de mon chou, mascarpona, het Matcha poeder én het vanille-extract met elkaar tot een romig mengsel. Afhankelijk van voor je liefde voor Matcha kun je de hoeveelheid naar beneden of omhoog bijstellen.
  • Smeer iedere pannenkoek in met een dot Matcha Cheesecake crème en maak een grote stapel. Maak de pancake stack af met verse aardbeien en eventueel munt.

Matcha Cheesecake Bananenpannenkoeken
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?