Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!

Gepofte knoflook! Wist jij dat als je knoflook in de oven zet, drie kwartier later je huis niet alleen zalig ruikt, maar er een heel erg lekker broodsmeerseltje uit de oven komt. Je knijpt de teentjes zo uit en de knoflook is smeerbaar. Lekker bij een voorgerechtje, op een borrelplank met brood of in een zalige knoflookboter. Oh of bij geroosterde aardappeltjes! Het is easypeasy om klaar te maken en zoooo lekker!

Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!

Het enige dat je hoeft te doen is een kapje van een bol knoflook af te snijden en de bol met wat olijfolie en zeezout te roosteren in de oven. Daarna wip je de teentjes zo uit hun jasje en zijn ze lekker smeerbaar. Gewoon direct op een stuk brood of maak met roomboter, gepofte knoflook, verse tijm, zeezout en zwarte peper een lekkere boter.

Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!

Ik heb naast deze gepofte knoflook nog veel meer lekkere dipjes voor je. Probeer bijvoorbeeld ook eens:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
45 MIN.
50 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 bol knoflook
  • beetje olijfolie
  • zeezout

Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!

Instructies:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  • Snijd het kapje van de bol knoflook af en zet deze in een ovenschaal. Besprenkel met een beetje olijfolie en bestrooi met zeezout.
  • Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kleurt de bol zwart aan de bovenkant? Een beetje is niet erg, maar als je denkt dat het te erg gaat worden kun je de bol afdekken met wat aluminiumfolie.
  • Haal de bol uit de oven en klaar is gepofte knoflook!

Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Gepofte knoflook; het beste broodsmeersel!.