Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli

Ben jij op zoek naar een gezonde curry? Deze Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli is heel erg smaakvol en echt mijn ontdekking van de week! De currypasta geeft mega veel smaak af, wat heel goed samengaat met de romige kokosmelk.

Shanghai Paksoi

Ik heb gekozen voor lekkere knapperige groente; Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli. Alle twee gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar. Shanghai paksoi is familie van de Chinese kool en heeft een licht pittige smaak. Aspergebroccoli heeft een knapperige, lichte broccoli smaak en is heel geschikt om te roerbakken! Daarnaast zit er natuurlijk nog lekker een uitje, knoflook én (één van mijn favorieten in een curry) kikkererwten in deze curry.

Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli

MANGATA SERVIES
Ik wil het ook nog heel eventjes hebben over het servies waar ik deze curry in heb geserveerd, want ik ben echt over the moon verliefd. Made.com stuurde deze hand geglazuurde set naar me op en ik ben echt helemaal weg van de ongelijke vormen en kleuren. Het glazuur is met de hand door vakmensen toegepast in Portugal, waardoor ieder stukje Mangata uniek is. Ik heb het servies meteen toegevoegd aan de Shop Mijn Favo’s.

Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli

Naast deze Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi op zoek naar meer inspiratie voor lekkere curry’s? Deze gerechten staan bij ons thuis ook geregeld op tafel:

Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gezonde Rode Curry met Shanghai Paksoi en Aspergebroccoli

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
10 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 300 gram kippendijenvlees
  • 100 gram glasnoedels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 stuk Shanghai paksoi
  • 200 gram Aspergebroccoli
  • 2 eetlepels rode currypasta
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 limoen
  • wat verse koriander voor garnering

Instructies:

  • Snijd de kippendijen is stukken. Bestrooi met zout en zwarte peper.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn. Verwarm wat olie in een wok en fruit hier de ui in op laag vuur. Voeg na een paar minuten de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg vervolgens de stukken kip toe en bak deze even aan.
  • Snijd de Shanghai paksoi in stukken. Voeg toe aan het vlees, samen met de aspergebroccoli. Bak dit eventjes mee.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg vervolgens de rode currypasta toe en bak deze even mee. Zo komen de smaken van de pasta goed los. Schenk vervolgens de kokosmelk bij het gerecht en breng alles rustig aan de kook. Laat even een paar minuten doorkoken.
  • Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en voeg deze toe aan je curry. Zo kan de smaak nog lekker intrekken maar worden ze niet te zacht.
  • Serveer de curry in een diep bord of kom en serveer met glasnoedels, een partje limoen en wat verse koriander on top.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?