Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook

Ik ben echt zo enthousiast over deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook. De saus is precies romig genoeg, de kikkererwten zijn lekker knapperig en die gebakken Kokos-Knoflook is echt één van de allerlekkerste toppings ever (zes teentjes knoflook en kokos snippers, gebakken in sesamolie, jam!). Er gaan redelijk wat ingrediënten in de curry, maar toch is het een makkelijke maaltijd, die in 30 minuten op tafel staat. De balans van smaken in deze curry is nagenoeg perfect; net een beetje spicy maar niet té, heerlijk romig door de kokosmelk, en dan nog een klein zuurtje door op het einde wat limoen toe te voegen. Daarnaast ben ik de laatste tijd obsessed met kikkererwten roosteren met allemaal verschillende marinades. Dit keer met sojasaus, sesamolie en wat rode currypasta, goddelijk! Anyway, deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook moet je eigenlijk gewoon zelf proeven!

Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook

Fan van deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook? Probeer dan ook eens dit recept voor Sesamnoedels met Gestoomde Broccoli, Gemberkip en Pindakaasmarinade.

Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook
Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook
Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 125 gram glasnoedels
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kokos snippers
  • 1 eetlepel sesamolie + 1 theelepel
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 250 gram kipfilet
  • 2 eetlepels rode currypasta + 1 theelepel
  • 1 theelepel olijfolie
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus + 1 theelepel
  • 1 theelepel honing
  • 400 gram kikkererwten
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 limoen
  • handje verse koriander
  • handje verse basilicum

Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng in een kom de kikkererwten met 1 theelepel sesamolie, 1 theelepel olijfolie, 1 theelepel rode currypasta en 1 theelepel sojasaus. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort de kikkererwten op de bakplaat. Rooster ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten knapperig.
  • Verwarm ondertussen in een pan de overige sesamolie. Hak de teentjes knoflook fijn en rooster deze ongeveer 4 minuten tot ze goudbruin zijn in de olie. Voeg dan de kokossnippers toe en bak nogmaals 2 minuten. Schep uit de pan.
  • Snijd de kipfilets fijn. Bak deze in het achtergebleven vet in de pan tot ze gaar zijn. Voeg indien nodig wat extra olie toe. Halveer ondertussen de courgette en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de kip.
  • Rasp de gember. Halveer ook de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd deze plakjes. Voeg de gember en de helft van de rode peper toe aan de pan. Bak 2 minuutjes mee.
  • Bereid ondertussen de glasnoedels volgens de verpakking.
  • Voeg twee eetlepels currypasta toe en roer goed door. Bak twee minuten mee. Voeg dan de kokosmelk, sojasaus en de honing toe. Breng alles aan de kook en laat het zo’n vijf minuten doorkoken, zodat de currysaus een beetje dikker wordt.
  • Zet het vuur uit en knijp het sap van 1 limoen boven de currysaus uit.
  • Snijd de lente-ui in plakjes.
  • Schep de rode currysaus in een kom en voeg daarna de glasnoedels toe. Voeg daarna een flinke hoeveelheid geroosterde kikkererwten toe en top de curry af met verse koriander, verse basilicum, lente-uitjes, de overgebleven rode peper en natuurlijk flinke hoeveelheid gebakken knoflook & kokos.

Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?