Ik ben echt zo enthousiast over deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook. De saus is precies romig genoeg, de kikkererwten zijn lekker knapperig en die gebakken Kokos-Knoflook is echt één van de allerlekkerste toppings ever (zes teentjes knoflook en kokos snippers, gebakken in sesamolie, jam!). Er gaan redelijk wat ingrediënten in de curry, maar toch is het een makkelijke maaltijd, die in 30 minuten op tafel staat. De balans van smaken in deze curry is nagenoeg perfect; net een beetje spicy maar niet té, heerlijk romig door de kokosmelk, en dan nog een klein zuurtje door op het einde wat limoen toe te voegen. Daarnaast ben ik de laatste tijd obsessed met kikkererwten roosteren met allemaal verschillende marinades. Dit keer met sojasaus, sesamolie en wat rode currypasta, goddelijk! Anyway, deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook moet je eigenlijk gewoon zelf proeven!
Fan van deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook? Probeer dan ook eens dit recept voor Sesamnoedels met Gestoomde Broccoli, Gemberkip en Pindakaasmarinade.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!