Quick & simple! Deze sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade kan ik iedere avond van de week wel eten. Ready in minder dan 30 minuten, waardoor het vooral voor een weeknight een heel geschikt receptje is. De kipfilet is gebakken in knoflook, verse gember en ketjap (yum!) en de broccoli is gestoomd met sojasaus. Het allerlekkerste is de pindakaasmarinade (pindakaaslover present!), waarbij je de pindakaas mengt tot een heerlijk dikke, sticky marinade met ketjap, sesamolie, sojasaus en limoensap. Delicious!
Snijd de broccoli in kleine roosjes en verhit in een andere pan (met deksel) een beetje olijfolie. Voeg de broccoli roosjes toe, samen met ongeveer 4 eetlepels water, 1 eetlepel sojasaus en de rest van de gember. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar stomen.
Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes en snijd de bosui fijn.
Schep de noedels op een bordje en schep de broccoli eroverheen. Leg vervolgens de kipfiletreepjes erboven op en top af met de pindakaasmarinade. Schep wat bleekselderij, bosui, verse koriander en sesamzaadjes.
Serveer de sesamnoedels met gestoomde broccoli gember-kip met een partje limoen.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!