Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade

Quick & simple! Deze sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade kan ik iedere avond van de week wel eten. Ready in minder dan 30 minuten, waardoor het vooral voor een weeknight een heel geschikt receptje is. De kipfilet is gebakken in knoflook, verse gember en ketjap (yum!) en de broccoli is gestoomd met sojasaus. Het allerlekkerste is de pindakaasmarinade (pindakaaslover present!), waarbij je de pindakaas mengt tot een heerlijk dikke, sticky marinade met ketjap, sesamolie, sojasaus en limoensap. Delicious!

Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade
Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade

Snijd de broccoli in kleine roosjes en verhit in een andere pan (met deksel) een beetje olijfolie. Voeg de broccoli roosjes toe, samen met ongeveer 4 eetlepels water, 1 eetlepel sojasaus en de rest van de gember. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar stomen.

Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes en snijd de bosui fijn.

Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade

Schep de noedels op een bordje en schep de broccoli eroverheen. Leg vervolgens de kipfiletreepjes erboven op en top af met de pindakaasmarinade. Schep wat bleekselderij, bosui, verse koriander en sesamzaadjes.

Serveer de sesamnoedels met gestoomde broccoli gember-kip met een partje limoen.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
15 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 150 gram soba noedels
  • 300 gram kipfilet
  • 1 broccoli
  • 5 theelepels verse, geraspte gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stengels bosui
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1 limoen
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • verse koriander

Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade

Instructies:

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel na het koken even af met koud water (zodat ze niet aan elkaar gaan plakken).
  • Rasp de verse gember.
  • Pel het teentje knoflook en snijd in mooie dunne plakjes.
  • Snijd dan de kipfilet in dunne reepjes en verhit wat olijfolie in de pan. Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze vervolgens in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  • Voeg vervolgens 1 eetlepel ketjap toe, net als de helft van de geraspte gember en het fijngehakte teentje knoflook.
  • Verwarm ondertussen voor de pindamarinade in een pannetje; de pindakaas met 1 eetlepel ketjap, 1 eetlepel sojasaus, 1 theelepel sesamolie, het sap van een halve limoen en een klein scheutje olijfolie.
  • Snijd de broccoli in kleine roosjes en verhit in een andere pan (met deksel) een beetje olijfolie. Voeg de broccoli roosjes toe, samen met ongeveer 4 eetlepels water, 1 eetlepel sojasaus en de rest van de gember. Doe de deksel op de pan en laat de broccoli in ongeveer 5 minuten gaar stomen.
  • Snijd ondertussen de bleekselderij in halve maantjes en snijd de bosui fijn.
  • Schep de noedels op een bordje en schep de broccoli eroverheen.
  •  Leg vervolgens de kipfiletreepjes er op en top af met de pindakaasmarinade. Top af met wat bleekselderij, bosui, verse koriander en sesamzaadjes.
  • Serveer de sesamnoedels met een partje limoen.

Sesamnoedels met gestoomde broccoli, gember-kip en pindakaasmarinade
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?