Walcher ‘Tartufetto’ Dalgona koffiecocktail

Walcher ‘Tartufetto’ Dalgona koffiecocktail. You’re gonna love me for this. Toen er een tijdje geleden een pakketje vol Walcher likeuren werd bezorgd was ik echt heel erg enthousiast, want ik ben namelijk gek op koffielikeurtjes. In dit receptje combineer ik de Tartufetto van Walcher (een goddelijke koffielikeur van biologische cacao en Caribische rum) met de bekende Dalgona koffie (deze TikTok trend kun je bijna niet gemist hebben, het hele internet stond er vol mee). En oh my! Deze cocktail komt heel dichtbij perfectie. Het onderste laagje bestaat uit een scheut chocolade-rum likeur, de volgende laag is die van ijskoude melk, met bovenop de fluffy, opgeklopte koffie! Een heerlijke cocktail, die je ook uitstekend als dessert kunt inzetten.

Walcher 'Tartufetto' Dalgona koffiecocktail

Distilleria Alfons Walcher
Biologische likeuren, gemaakt van alleen het beste (vaak lokaal geproduceerde) fruit, dat is wat Distilleria Alfons Walcher maakt. En dat doen ze al negen generaties lang! De distilleerderij (de boerderij ”Turmbachhof”) is te vinden in een grote boomgaard genaamd Alto Adige / Zuid-Tirol, waar ze 280 dagen zon per jaar hebben! ’s Nachts hebben ze een koele temperatuur waardoor het fruit een intense geur ontwikkelt. Door de rijke smaak, proef je dat de likeuren van Walcher echt een premium product zijn! Eerder al maakte ik van de Walcher Limoncello deze verrukkelijke Limoncello Donuts met pistache!

Ben jij ook benieuwd naar deze lekkere Walcher ‘Tartufetto’ liquor en wil je hem zelf proeven? Bestellen kan hier!

Walcher 'Tartufetto' Dalgona koffiecocktail
Walcher 'Tartufetto' Dalgona koffiecocktail
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Walcher ‘Tartufetto’ Dalgona koffiecocktail

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel oploskoffie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel water
  • 3 ijsklontjes
  • 200 milliliter melk
  • flinkje scheut Walcher Tartufetto Liquore

Walcher 'Tartufetto' Dalgona koffiecocktail

Instructies:

  • Mix 1 eetlepel oploskoffie, 1 eetlepel kristalsuiker en 1 eetlepel water in een kom met een handmixer tot een romige massa. Dit duurt echt een paar minuten (ik denk een minuut of 5) tot er echt pieken beginnen te ontstaan. Doe een flinke Walcher Tartufetto Liquore in een glas en voeg de ijsklontjes toe.
  • Schenk nu langzaam de koude melk over de likeur.
  • Als laatste schep je de fluffy, opgeklopte koffie on top.
  • Serveer je Walcher ‘Tartufetto’ Dalgona koffiecocktail met een lepel, want je dient hem eerst lekker door te roeren voordat je hem opdrinkt!

Walcher 'Tartufetto' Dalgona koffiecocktail
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Walcher ‘Tartufetto’ Dalgona koffiecocktail.