Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie (met NS oleum olijfolie)

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie; een heerlijke brood dat makkelijk is om te maken en perfect om te delen! Daarom zet ik met feestjes graag dit borrelbrood op tafel, iedere keer met een andere vulling, zodat iedereen er een plukje af kan trekken. Maar deze cheesy variant is toch het lekkerste. Je vult het brood met plakjes brie en andere restjes kaas uit de koelkast, bijvoorbeeld geraspte jonge kaas, Parmezaanse kaas én een heerlijke kruiden-knoflookolie. Voor die olie gebruik ik NS Oleum olijfolie, een luxe, 100% ecologische extra vierge olijfolie uit Spanje met een bijzonder verhaal (én waar jij met 10% korting bestelt met mijn kortingscode ESTER0321). Ik meng de olijfolie met verse kruiden, zeezout, peper en geperste knoflook en laat dat mengel dan tussen het brood doorsijpelen. Heerlijk!

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie
Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie

NS Oleum van Natural Step Spain
In dit recept maar ook in veel andere recepten de laatste tijd, gebruik ik de olijfolie van Natural Step Spain. Deze olijfolie wordt geproduceerd en gedistribueerd vanuit Spanje door een broer en zus; José en Paloma. Ze hebben alle twee een hoog milieubewustzijn en zijn LOHAS-enthousiastelingen. LOHAS staat voor Lifestyles of Health and Sustainability en bestaat uit een groep consumenten en producenten die belang hechten aan het milieu, sociale rechtvaardigheid, gezondheid en een duurzame leefstijl.

José en Paloma zochten altijd al naar manieren om hun eigen eetwijze zo gezond en ecologisch verantwoord mogelijk te houden. Maar inmiddels willen ze meer dan dat, ze willen ook andere mensen helpen bij een gezonde en duurzame levensstijl ontwikkelen. Vanuit die passie hebben ze NS Oleum gecreëerd; de meest gezonde, biologische extra vierge olijfolie op de markt, die ook nog eens in een prachtige, 100% biologisch afbreekbare verpakking komt. Zeg nou zelf, het is toch te leuk om een fles met zo’n verhaal aan jezelf of een kookgek in je omgeving cadeau te doen. Eeennnn je krijgt ook nog eens 10% korting als je mijn kortingscode bij het afrekenen gebruikt: ESTER0321

Wil jij meer lezen over het verhaal van José en Paloma lezen? Dat kan op hun website, waar je tevens de exclusieve olijfolie kunt bestellen.

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie (met NS oleum olijfolie)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
10 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 rond vers brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje verse peterselie
  • 1/2 eetlepel gedroogde oregano
  • 150 gram brie
  • handje geraspte kaas

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de olijfolie, zeezout, verse peper, fijngesneden peterselie en de gedroogde oregano. Pers het teentje knoflook uit en voeg toe en meng alles goed door elkaar. Wist je dat je knoflookteentjes een stuk makkelijker kunt pellen als je ze eerst even kneust met de platte kant van je mes?
  • Snijd het brood horizontaal in, maar let op dat je- het niet helemaal doorsnijdt, zodat het brood aan de onderkant nog vastzit. Doe nu hetzelfde verticaal.
  • Verdeel de stukjes brie en geraspte kaas tussen de inkepingen. Giet daarna de kruiden-knoflookolie tussen de inkepingen.
  • Leg het brood op de bakplaat, schuif alles de oven in, en wacht ongeveer 7-10 minuten totdat de kaas helemaal gesmolten is. En ready is je cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie.

Cheesy borrelbrood met kruiden-knoflookolie
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?