Limoncello donuts met pistache uit de oven (met Walcher Limoncello!)

Wat krijg je als je één van mijn favo drankjes combineert met één van de allerlekkerste zoetigheden in the world? Juist, LIMONCELLO DONUTS met pistache! Sinds mijn eerste tripje naar Rome jaren geleden, ben ik gek op limoncello; een citroenlikeur die je na de maaltijd als ijskoud digestief vaak krijgt aangeboden in de Italiaanse restaurants. Heerlijk! De geur alleen al brengt me terug naar een terrasje in Trastevere. Sowieso ben ik gek op Italiaanse likeuren, dus ik was beyond excited toen er een pakketje binnenkwam van Distilleria Alfons Walcher, gevuld met Amaretto, koffielikeur, een Tartuffetto, én een zalige Limoncello!

Extra benodigdheden: donutbakblik! Ik heb deze leuke van Dille & Kamille gebruikt.

Limoncello donuts met pistache

Distilleria Alfons Walcher
Biologische likeuren, gemaakt van alleen het beste (vaak lokaal geproduceerde) fruit, dat is wat Distilleria Alfons Walcher maakt. En dat doen ze al negen generaties lang! De distilleerderij (de boerderij ”Turmbachhof”) is te vinden in een grote boomgaard genaamd Alto Adige / Zuid-Tirol, waar ze 280 dagen zon per jaar hebben! ’s Nachts hebben ze een koele temperatuur waardoor het fruit een intense geur ontwikkelt. Door de rijke smaak, proef je dat de likeuren van Walcher echt een premium product zijn!

Ben jij ook benieuwd naar deze lekkere limoncello en wil je hem zelf proeven? Bestellen kan hier!

Limoncello donuts met pistache
Limoncello donuts met pistache

Haal de donuts uit de oven en keer het bakblik om. Laat ze even koelen. Maak eventueel de gaatjes in de donuts wat groter als het deeg tijdens het bakken te dicht naar binnen is gekropen.

Meng in een ander bakje de poedersuiker met 2 eetlepels Walcher Limoncello en roer dit tot een zalig glazuur.
Leg de pistachenootjes tussen een schone theedoek en sla deze fijn met een deegroller. Leg de nootjes op een bord.

Limoncello donuts met pistache

Nu is het tijd om één voor één de donuts op hun kop in het glazuur te dippen en daarna met één helft aan te drukken in de pistachenootjes.
Buon Appetito!

Distilleria Alfons Walcher
Biologische likeuren, gemaakt van alleen het beste (vaak lokaal geproduceerde) fruit, dat is wat Distilleria Alfons Walcher maakt. En dat doen ze al negen generaties lang! De distilleerderij (de boerderij ”Turmbachhof”) is te vinden in een grote boomgaard genaamd Alto Adige / Zuid-Tirol, waar ze 280 dagen zon per jaar hebben! ’s Nachts hebben ze een koele temperatuur waardoor het fruit een intense geur ontwikkelt. Door de rijke smaak, proef je dat de likeuren van Walcher echt een premium product zijn!

Ben jij ook benieuwd naar deze lekkere limoncello en wil je hem zelf proeven? Bestellen kan hier!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Limoncello donuts met pistache uit de oven (met Walcher Limoncello!)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
12 MIN.
22 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 75 gram (zachte) boter
  • 1 ei
  • 125 milliliter melk
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 citroen
  • mespuntje zout
  • 75 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels Walcher Limoncello Biologico
  • handje pistachenootjes

Limoncello donuts met pistache

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de boter op tijd uit de koelkast.
  • Smelt een klein beetje boter in de magnetron om je donutbakblik mee in te vetten (of gebruik een bakspray).
  • Boen de citroen goed schoon en rasp de schil. Zorg dat je 2 theelepels zest hebt.
  • Doe dan de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, het vanille-extract, zout en de citroenzest in de keukenmachine (of in een kom wanneer je een handmixer gebruikt) en meng alles goed door elkaar. Voeg het ei en de melk toe en meng tot er een goed (lekker plakkerig) deeg ontstaat.
  • Doe het deeg in een spuitzak (of een hersluitbaar zakje of groot boterhamzakje) en knip het puntje eraf. Vul nu de donutvormen van je bakblik met het deeg. Maak hierbij mooie rondjes.
  • Bak de donuts in 12 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Haal de donuts uit de oven en keer het bakblik om. Laat ze even koelen. Maak eventueel de gaatjes in de donuts wat groter als het deeg tijdens het bakken te dicht naar binnen is gekropen.
  • Meng in een ander bakje de poedersuiker met 2 eetlepels Walcher Limoncello en roer dit tot een zalig glazuur.
  • Leg de pistachenootjes tussen een schone theedoek en sla deze fijn met een deegroller. Leg de nootjes op een bord.
  • Nu is het tijd om één voor één de donuts op hun kop in het glazuur te dippen en daarna met één helft aan te drukken in de pistachenootjes. Buon Appetito!

Limoncello donuts met pistache
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?