Korean bulgogi barbecue taco’s

Ik ben zo ontzettend enthousiast over deze Korean barbecue bulgogi taco’s. Perfect voor onze almost weekly taco night (jaja, het is weer Taco Tuesday)! Bulgogi is Koreaans gemarineerd rundvlees, dat je even een uurtje in de vriezer legt zodat je het daarna in hele mooie dunne plakjes kunt snijden. So far gewoon dun gesneden biefstuk maar dan de marinade. De marinade is de reden dat bulgogi zo gruwelijk lekker is en bestaat in mijn geval uit sojasaus, knoflook, ketjap, verse gember, ui en flink was sesamolie. Dit heerlijke vlees gaat vervolgens in een tortilla met avocado, groene pepperoni pepertjes, komkommer, bosui, de onmisbare koriander én zwart sesamzaad. Serveer de taco’s met een gesneden limoentje voor een zuurtje! Bonus: de taco’s staan in 20 minuten op tafel!

Korean bulgogi barbecue taco's

Meer Taco Tuesday!
Meer Taco’s Tuesday inspiratie nodig? Probeer ook eens deze knapperige, cheesy, spicy beef taco’s of deze queso taquitos met mozzarella en cheddar.

Korean bulgogi barbecue taco's

Meer Taco Tuesday!
Meer Taco’s Tuesday inspiratie nodig? Probeer ook eens deze knapperige, cheesy, spicy beef taco’s of deze queso taquitos met mozzarella en cheddar.

Korean bulgogi barbecue taco's
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Korean bulgogi barbecue taco’s

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
1 MIN.
21 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 500 gram biefstuk
  • 4 teentjes knoflook
  • gesneden verse gember (ongeveer 1 cm)
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1/2 witte ui
  • 8 tortilla’s
  • handje sla
  • 1/2 komkommer
  • 2 stengels bosui
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 mango
  • groene pepperoni pepertjes (of jalapeño’s) naar smaak
  • zwart sesamzaad
  • 1 limoen

Korean bulgogi barbecue taco's

Instructies:

  • Leg de biefstuk minimaal 1 uur voordat je start met koken in de vriezer. Zo kun je het vlees straks in mooie dunne plakjes snijden.
  • Snipper de ui. Rasp de gember en pers de teentjes knoflook uit (ken je trouwens deze trick; kneus je knoflook met de vlakke kant van het mes, voordat je het teentje pelt. Dat maak het pellen echt veel makkelijker.) en doe alles bij elkaar in een kom. Voeg de ketjap, sojasaus en sesamolie toe en meng alles even door elkaar.
  • Haal het vlees uit de vriezer en snijd het in hele mooie dunne plakjes. Doe het vlees bij de marinade in de kom en roer alles goed om.
  • Maak nu eerst de taco’s klaar. Verwarm de tortilla’s in de pan en leg ze op een plank. Ik heb een dubbele laag tortilla’s gedaan voor een extra bite.
  • Smeer de taco’s in met zure room en beleg met sla, komkommer, plakjes avocado en blokjes mango.
  • Grill nu het vlees even kort op hoog vuur.
  • Beleg de taco’s met het goddelijke vlees en maak ze af groene pepperoni pepertjes en bestrooi met zwart sesamzaad. Serveer deze goddelijke Korean bulgogi barbecue taco’s met verse, gesneden limoentjes.

Korean bulgogi barbecue taco's
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?