Knapperige beef taco’s; spicy, cheesy en delicious!

Deze knapperige beef taco’s zijn perfect voor Taco Tuesday! Voor degene die me een beetje kennen, ik ben gek op Mexicaanse keuken. Je mag me midden in de nacht wakker maken voor een enorme schaal verse guacamole en een berg warme nachos met kaas en kruiden! Dus Taco Tuesday is bijna een soort feestdag! Deze beef taco’s zijn knapperig aan de buitenkant, maar licht spicy en heerlijk cheesy aan de binnenkant. Het idee voor deze knapperige beef taco’s ontstond tijdens één van mijn vele wandelingen door de Jumbo Foodmarket (favo tijdverdrijf, and yes I know), doordat ik een heerlijke spicy kruidenpasta ontdekte! Benieuwd naar het resultaat?

Voor de verse guacamole: 

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • Handje cherrytomaatjes
  • Zeezout
  • Verse peper
  • Verse koriander

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s in een schaal tot een gladde, romige massa. Snipper het uitje, pers de knoflook, snijd de rode peper en de cherrytomaatjes fijn, en hak de koriander. Rasp de limoen en voeg deze samen met de rode peper, cherrytomaatjes en de koriander toe aan de avocadopuree. Pers een halve limoen uit boven de guacamole mengel en prak het geheel door elkaar. Breng op smaak met zeezout en flink wat verse peper en klaar is jouw beste guac ever!

Knapperige beef taco's
Knapperige beef taco's

Haal uit de oven en bestrooi de knapperige beef taco’s met verse koriander en serveer met een schaal verse guacamole, de overgebleven Griekse yoghurt, salsa verde. Buen provecho!

Knapperige beef taco's

Voor de verse guacamole: 

  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • ½ rode peper
  • Handje cherrytomaatjes
  • Zeezout
  • Verse peper
  • Verse koriander

Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Prak de avocado’s in een schaal tot een gladde, romige massa. Snipper het uitje, pers de knoflook, snijd de rode peper en de cherrytomaatjes fijn, en hak de koriander. Rasp de limoen en voeg deze samen met de rode peper, cherrytomaatjes en de koriander toe aan de avocadopuree. Pers een halve limoen uit boven de guacamole mengel en prak het geheel door elkaar. Breng op smaak met zeezout en flink wat verse peper en klaar is jouw beste guac ever!

Knapperige beef taco's
Verse guacamole
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Knapperige beef taco’s; spicy, cheesy en delicious!

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
15 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 250 gram entrecote
  • 1 zakje Santa Maria Beef Taco kruidenpasta
  • 1/2 rode kool
  • 1/2 blikje zwarte bonen
  • 170 gram Griekse yoghurt
  • salsa verde
  • twee handjes geraspte cheddarkaas
  • 8 kleine maistortilla’s
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • olijfolie

Knapperige beef taco's

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwarm olijfolie in een pan en bak de entrecote even aan beide zijde aan. Haal vervolgens uit de pan en snijd het vlees in blokjes. Doe terug in de pan, roer de bonen en de kruidenpasta door het vlees en verwarm alles nog even kort.
  • Snijd de rode kool in dunne reepjes. Roer de Griekse yoghurt los met een vork, wat zeezout, verse peper en knijp er een halve limoen boven uit. Roer alles goed door elkaar.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier op de maistortilla’s.
  • Smeer bij iedere tortilla de helft in met wat van het Griekse yoghurtmengsel en beleg met wat vlees en bonen, rode rool en een klein schepje salsa verde (naar eigen smaak). Bestrooi met wat geraspte cheddarkaas en klap de tortilla dicht.
  • Smeer de tortilla’s met behulp van een keukenkwast in met wat olijfolie en zet de bakplaat in de oven. Verwarm de beef taco’s tot de lekker knapperig worden, dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.
  • Haal uit de oven en bestrooi de knapperige beef taco’s met verse koriander en serveer met een schaal verse guacamole, de overgebleven Griekse yoghurt, salsa verde. Buen provecho!

Knapperige beef taco's
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?