Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas

Eerder al tipte ik jullie mijn lunchrecept voor loaded papadums met roomkaas, biet en geitenkaas en dat viel onwijs in de smaak! Maar ik heb ook een heel lekker dinerrecept in mijn repertoire;  loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas! Een heerlijk voorgerechtje of samen met een lekkere salade en lekker avondmaal! Ik ben sowieso fan van muhammara, een kruidige spread van gegrilde paprika en walnoten, afkomstig uit het Midden-Oosten.

Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas

Boodschappentip!
Ik gebruik de muhammara van Mezeast. Ik ben de laatste tijd fan geworden van dit merk. Meestal maak ik graag al mijn sauzen zelf. Neem bijvoorbeeld deze whiskeysaus, klaar binnen 5 minuten en zoveel lekkerder dan uit een potje! Van deze muhammara en ook de tahinsaus van Mezeast ben ik alleen echt wel fan. En ik weet het, dat klinkt een beetje gesponsord, maar dat is het absoluut niet! Ik vind het fantastisch om in mijn favo supermarkten (Albert Heijn en Jumbo Foodmarket) nieuwe producten te ontdekken! En die deel ik natuurlijk graag met jullie! Ook de tahinisaus uit dit recept is van Mezeast. Tahnisaus is een lekker romig sausje, gemaakt van geroosterde sesamzaadjes, komijn en kaneel!

Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 8 papadums
  • 1 potje Mezeast Muhammara spread
  • 200 gram bloemkool- en broccoliroosjes
  • 125 gram verse geitenkaas schijfjes
  • handje granaatappelpitjes
  • 2 theelepels sojasaus
  • Mezeast Tahini saus
  • olijfolie
  • optioneel: verse peterselie

Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de bloemkool- en broccoliroosjes met de sojasaus en een beetje olijfolie en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de bloemkool- en broccoliroosjes in 15-20 minuten knapperig.
  • Besmeer alle papadums voorzichtig met de muhammara en beleg met de bloemkool- en broccoliroosjes. Verkruimel de geitenkaasplakjes boven de papadums. Bestrooi de papadums met granaatappelpitjes en top met de tahinsaus. Bestrooi eventueel met peterselie.
  • Serveer een frisse salade bij de loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas!

Loaded papadums met muhammara, geroosterde groente en geitenkaas
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?