Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Oelala, stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook is echt zo’n perfecte gerecht voor Sunday Dinner. Ik vulde de kippetjes met ricotta, geraspte kaas, verse salie en tijm, voordat ik ze de oven in schoof en serveerde dit lekkere gerechtje met een romige bloemkoolpuree met knoflook. De jus is gemaakt van witte wijn, appelcider en gezouten boter en maakt het gerecht helemaal af!

Ik serveerde de stuffed kippetjes met ricotta met een heerlijke romige bloemkoolpuree met knoflook. Het receptje daarvoor staat hier! Enjoy your stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook.

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook
Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Maak een sneetje in het vel, aan één kant van de halve kippen. Breng voorzichtig met een lepel (en wees niet bang om ook je vingers te gebruiken) onder de huid wat van het ricottamengsel aan. Ongeveer drie eetlepels. Wrijf het kippetje dan in met wat olijfolie en leg in een ovenvaste pan. Breng op smaak met nog wat tijm, salie, zeezout en peper.

Pel de sjalotjes en leg ze samen met de teentjes knoflook en de champignons rondom de kippetjes in de pan. Zet de pan 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Check na 40 minuten even voorzichtig of je kippetjes goed gaar zijn. Haal dan de kippetjes en de champignons uit de pan en leg ze even op een bord. Zet de pan op het fornuis op middelhoog vuur en voeg de gezouten boter, wijn en appelcider toe. Laat alles doorkoken tot minimaal de helft van het vocht verdwenen is.

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Is het vocht ingekookt tot een heerlijke jus? Voeg dan de gevulde kippetjes en de champignons weer toe. Laat alles nog even 1 minuutjes sudderen.

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Ik serveerde de stuffed kippetjes met ricotta met een heerlijke romige bloemkoolpuree met knoflook. Het receptje daarvoor staat hier! Schep de bloemkoolpuree op een bord samen met de kip, champignons en sjalotjes. Schep de smaakvolle jus eroverheen en top met verse tijm en peper! Enjoy your stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
40 MIN.
50 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 halve kippen met vel
  • 120 gram ricotta
  • 50 gram geraspte kaas
  • 2 eetlepels gehakte, verse tijm
  • 2 eetlepels gehakte, verse salie
  • 3 sjalotten
  • 5 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 50 gram gezouten boter
  • olijfolie
  • 150 milliliter witte wijn
  • 100 milliliter appelciderazijn
  • snufje nootmuskaat
  • zeezout
  • zwarte peper

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de ricotta, geraspte kaas, 1 eetlepel verse, gehakte tijm, 1 eetlepel gehakte salie, een snufje nootmuskaat, zeezout en verse peper.
  • Maak een sneetje in het vel, aan één kant van de halve kippen. Breng voorzichtig met een lepel (en wees niet bang om ook je vingers te gebruiken) onder de huid wat van het ricottamengsel aan. Ongeveer drie eetlepels. Wrijf het kippetje dan in met wat olijfolie en leg in een ovenvaste pan. Breng op smaak met nog wat tijm, salie, zeezout en peper.
  • Pel de sjalotjes en leg ze samen met de teentjes knoflook en de champignons rondom de kippetjes in de pan. Zet de pan 40 minuten in de voorverwarmde oven. 
  • Check na 40 minuten even voorzichtig of je kippetjes goed gaar zijn. Haal dan de kippetjes en de champignons uit de pan en leg ze even op een bord. Zet de pan op het fornuis op middelhoog vuur en voeg de gezouten boter, wijn en appelcider toe. Laat alles doorkoken tot minimaal de helft van het vocht verdwenen is.
  • Is het vocht ingekookt tot een heerlijke jus? Voeg dan de gevulde kippetjes en de champignons weer toe. Laat alles nog even 1 minuutjes sudderen.
  • Schep de bloemkoolpuree op een bord samen met de kip, champignons en sjalotjes. Schep de smaakvolle jus eroverheen en top met verse tijm en peper!

Stuffed kippetjes met ricotta, kruiden en knoflook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?