Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen. De zomer laat ons dit jaar echt heel erg in de steek, en door alle regen en onweer kreeg ik zin in een hartverwarmende kom curry. Niet te spicy, met wel lekker romig door de kokos (love kokos) en met alles er op en eraan. Naast romige kokos heb ik curryballen (over die ballen wil ik het zo nog even met je hebben) toegevoegd, zure granaatappelpitjes, zachte blokjes pompoen en pindakaas! Je hebt er niet veel van nodig, maar de pindakaas maakt dit receptje echt!

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Reishunger
Als je me volgt op Instagram dan heb je afgelopen week waarschijnlijk die enorme foodpost van Reishunger binnen zien komen. Echt alle soorten rijst zaten bij het pakketje en hun digitale rijstkoker. Ik heb zelf nooit een rijstkoker gehad, maar wat is dit handig zeg! Je doet de rijst in de pan, schenkt het water erbij en je hoeft niet meer om te kijken naar je rijst. Perfecte rijst, nooit aangekoekt en geen gehannes met afgieten. Ik koos bij dit gerecht voor Biologische Volkoren Jasmijnrijst, ook wel geurige rijst genoemd met een licht bloemig aroma. Net als andere volkoren rijst heeft deze Jasmijnrijst een zachte nootachtige smaakt, perfect voor bij een curry!

Ga jij trouwens binnenkort bij Reishunger bestellen? Gebruik dan de code; hutspotrijst en ontvang een gratis ‘vind jouw lievelingsrijst set’ t.w.v. €17,99 met 8 verschillende rijstsoorten. Naast de meer gangbare soorten zoals de biologische basmati en jasmijnrijst, zitten er ook zeer bijzondere rijstsoorten in de set zoals de kleefrijst uit Vietnam of zwarte rijst uit Piëmont in Italië in de verpakking.

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Curry Ballen
Zelf gehaktballen maken is echt the only way. Voorgefabriceerde gehaktballen smaken nergens naar. Of je nu lekkere kip met spinazieballen maakt voor door de pasta of een echte ouderwetse Hollandse gehaktbal er gaat niets boven homemade.
Voor deze Curry Ballen heb ik rundergehakt gebruikt, met daardoorheen fijngemalen rode peper, bosui, rode currypasta en sojasaus, wat echt een heerlijk combinatie is! Deze ballen zijn zo lekker dat je ze ook gewoon met losse rijst en gestoomde groente kan eten!

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Deze Romige Curry met Pindakaas en Curry Ballen is perfect voor een doordeweekse dag, want de je bent in een half uurtje klaar. Meer Curry inspiratie? Deze Rode Curry met Geroosterde Kikkererwten, Kip en Gebakken Kokos-Knoflook mag er ook zijn!

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen
Reishunger
Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
20 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 rode peper
  • 2 stengels bosui
  • 70 gram thaise rode currypasta
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 300 gram volkoren Jasmijn Rijst
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 5 cm verse gember
  • 400 gram pompoen
  • 400 milliliter kokosmelk
  • scheutje water
  • 1 eetlepel biologische pindakaas
  • 400 gram verse spinazie
  • verse koriander
  • gebakken uitjes
  • granaatappelpitjes

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen

Instructies:

  • Meng het gehakt met een halve rode peper, 2 stengels bosui, 1 eetlepel rode currypasta en 1 eetlepel sojasaus in een foodprocessor.
  • Smeer je handen in met een beetje olijfolie. Maak vervolgens ongeveer 18 gehaktballetjes van het mengsel.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schep ze uit de pan op een bord en zet apart.
  • Bereid nu de rijst in de rijstkoker of in de pan volgens de verpakking.
  • Snijd een uitje fijn. Rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Fruit eerst de ui in het achtergebleven bakvet en voeg daarna de gember en de knoflook toe.
  • Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe en bak deze vijf minuten mee.
  • Schep nu de overige rode currypasta bij het mengsel en bak deze al roerend even twee minuten mee.
  • Voeg nu de kokosmelk, een scheut water, 3 eetlepels sojasaus en de pindakaas toe en roer alles goed door. Laat alles nog een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg de curry ballen weer toe aan de curry en laat alles nogmaals 5 minuten pruttelen.
  • Voeg als laatste de verse spinazie toe en laat dit slinken in de curry.
  • Schep de curry in een kom en voeg een flinke schep rijst toe.
  • Top af met verse koriander, gebakken uitjes en granaatappelpitjes.
  • Eet smakelijk!

Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

4 thoughts on “Romige Curry met Pindakaas, Kokos, Curry Ballen en Pompoen