Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten. Ik ben de laatste tijd heel erg in to the curry’s (deze Romige Curry met Pindakaas, Kokos en Curryballen deelde ik laatst al een keer). Curry’s vallen echt in het straatje comfort food, ik kan zo gelukkig worden van een hartverwarmende kom gevuld met een lekker ruikende gele, rode of groene curry. Andere voordeeltjes zijn; je kunt er mega veel groente in verstoppen, het is heel erg voedzaam is én je kunt een curry zo moeilijk maken als je zelf wilt!

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten

Omdat ik een kindvriendelijke curry wilde maken, besloot ik voor een gele te gaan, met een lekkere milde kerriesmaak. Ik gebruik bijna altijd een kant-en-klare currypasta. En ja, daar heb je het K-woord. Maar bij een currypasta van kwaliteit maakt het niks uit dat het uit een pakje komt. Ik gebruik vaak de currypasta’s van Fairtrade (die koop je namelijk simpelweg bij de Albert Heijn) of ik bestel bij Reishunger. De currypasta van Reishunger zijn namelijk ook vrij van conserveermiddelen én ze zijn vegan, glutenvrij maar vooral echt heel erg lekker!

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten

Het recept voor deze gele curry zit vol met groente. En die heb ik niet gekookt. Ik ben om eerlijk te zijn sowieso niet heel erg gek op gekookte groente (snot) en rooster liever alles in de oven. Dan krijg je crispy bloemkoolroosjes, geroosterde prei die in de oven een beetje een zoete smaak heeft gekregen en heerlijke geroosterde uien!

Reishunger

Reishunger
Ik koos bij dit gerecht voor de Biologische Volkoren Jasmijnrijst, van Reishunger! Super lekker. Deze Jasmijnrijst heeft een zachte nootachtige smaakt, perfect voor bij een curry!

Ga jij trouwens binnenkort bij Reishunger bestellen? Gebruik dan de code; hutspotrijst en ontvang een gratis ‘vind jouw lievelingsrijst set’ t.w.v. €17,99 met 8 verschillende rijstsoorten.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
20 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 200 gram rijst
  • 1 bloemkool
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram kipfilet
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 zakje gele currypasta
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 400 milliliter kokosmelk
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • handje cashewnoten
  • verse koriander

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de bloemkool in roosjes. Halveer de prei en snijd de twee helften in blokken van ongeveer 10 centimeter. Snijd ook de ui en hak deze in grote stukken.
  • Maak de rijst klaar in de rijstkoker of volgens de verpakking.
  • Meng 1 eetlepel olijfolie met wat zeezout, zwarte peper en de theelepel kerriepoeder. Giet deze marinade over de bloemkoolroosjes en schep alles goed om Stort de bloemkoolroosjes op het bakblik.
  • Leg de ui en de prei naast de bloemkool en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Leg ook de cashewnoten ernaast. Rooster alles in ongeveer 15 minuten in de oven gaar.
  • Snijd de knoflook fijn. Verwarm olijfolie in een wok en fruit daar de knoflook op laag vuur in. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en voeg deze toe aan de knoflook. Bestrooi met zout en peper en bak de kip gaar.
  • Voeg de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee, zo komen de smaken lekker los. Voeg dan de kokosmelk toe en roer goed door.
  • Haal de groente en noten uit de oven. Voeg de bloemkool, prei en ui toe aan de curry en laat de curry nog heel even pruttelen.
  • Serveer de curry in diepe kommen, met in elke kom een flinke schep rijst. Top af met de geroosterde cashewnoten en verse koriander.

Gele Curry met Geroosterde Bloemkool, Prei, Kip en Cashewnoten
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?