Gezouten bruschetta’s met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing

Gezouten bruschetta’s met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing; wauw wat is dit lekker! Ik kwam deze week ergens een soortgelijk receptje met opgeklopte ricotta tegen op een Amerikaanse foodblog en ik moest het gewoon proberen, want het is zo easypeasy. Klop met de staafmixer of een foodprocessor de ricotta op met wat zout en klaar. Ondertussen bak je in de pan je brood lekker knapperig met wat olijfolie, zeezout en peper. De honingtomaatjes heb ik gemarineerd met olijfolie, wat balsamico azijn, verse basilicum, knoflook, gedroogde oregano, zeezout en verse peper. Je maakt deze bruschetta’s af met honing en optioneel wat verse tijm.

Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing
Bruscetta's
Opgeklopte ricotta
Opgeklopte ricotta
Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing
Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gezouten bruschetta’s met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 4 plakken wit bakkersbrood
  • 250 gram ricotta
  • 180 gram honingtomaatjes
  • handje verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel balsamico azijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • handje verse basilicum
  • olijfolie
  • zeezout
  • verse peper
  • 1 eetlepel honing
  • optioneel; verse tijm

Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing

Instructies:

  • Halveer de plakken brood en smeer deze in met wat olijfolie. Bestrooi met zeezout. Verwarm een grote koekenpan en bak hier in het brood op matig vuur knapperig. Halverwege keren.
  • Snijd de tomaatjes in partjes of halveer ze. Besprenkel met 2 theelepels olijfolie, 1 theelepel balsamico azijn, gedroogde oregano, zeezout en verse peper. Pel de knoflook en pers het teentje boven de tomaatjes uit. Hak wat basilicum fijn en voeg ook dit toe aan de tomaten. Schep goed om.
  • Doe de ricotta in een foodprocessor, de hakmolen van de staafmixer (of een kom als je liever een gewone mixer gebruikt). Voeg een snufje zeezout toe en mix alles tot een glad, romig geheel.
  • Haal het brood uit de pan. Smeer lekker dik in met de ricotta en schep er wat gemarineerde honingtomaatjes op.
  • Top af met wat honing en eventueel wat verse tijm.

Gezouten bruschetta's met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Gezouten bruschetta’s met opgeklopte ricotta, gemarineerde tomaten en honing.