Ultra smeuïg bananenbrood

Ultra smeuïg Bananenbrood. Ik ben echt helemaal gek op bananenbrood, het is echt perfect als ontbijtje of tussendoortje. Zeker nu de coronamaatregelen versoepelen en ik weer meer naar kantoor ga, is een bananenbrood echt een uitkomst. Het is namelijk perfect om per plak in vershoudfolie te verpakken en in de vriezer te bewaren. Zo kun je always zo de deur uit rennen met wat lekkers to go!

Ultra smeuïg bananenbrood

Bananenbrood is over komen waaien uit Amerika en bestaat eigenlijk uit (tarwe)bloem, suiker en geprakte bananen, hoewel er echt mega veel verschillende varianten op de markt zijn, waaronder heel veel healthy variaties op het klassieke bananenbrood die goed in verschillende diëten passen.

Ultra smeuïg bananenbrood

Bananenbrood lijkt eerder op een cake dan op een brood, alleen veel smeuïger. Schrik dus niet als het brood na het bakken lekker moist is, dat is precies de bedoeling. Het is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Naast dit Ultra Smeuïg Bananenbrood op zoek naar meer lekkere receptjes?
Ook lekker:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Ultra smeuïg bananenbrood

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
45 MIN.
55 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

7

Ingrediënten:

  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 100 gram boter
  • snuf zout
  • 125 gram suiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • scheutje olijfolie

Ultra smeuïg bananenbrood

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak in een kom twee bananen tot een egale massa. Gebruik indien nodig even de staafmixer.
  • Voeg de suiker toe en breek de eieren boven de kom. Voeg ook de kaneel toe en roer alles goed door tot je een mooi beslag krijgt.
  • Zeef nu de bloem boven de kom en roer alles goed door. Voeg daarna het bakpoeder, een scheutje olijfolie en wat zout toe.
  • Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje en giet dit bij het beslag. Roer alles nog één keer heel goed door tot je een mooi, lobbig en egaal beslag hebt.
  • Vet een bakblik in en bekleed deze met bakpapier. Stort het beslag hier in.
  • Snijd de derde banaan in de lengte door de midden en leg deze met de bolle kant naar beneden in het beslag.
  • Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het brood uit het bakblik haalt.

Tipje! Bananenbrood is perfect om per plak in vershoudfolie te verpakken en (maximaal 2 maanden) in de vriezer te bewaren.

Ultra smeuïg bananenbrood
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?

1 review op “Ultra smeuïg bananenbrood