Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm

Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm. You’re gonna love this, trust me! Met deze Galette met verse vijgen en geitenkaas maak jij dikke indruk, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen én het is echt belachelijk lekker! Gevuld met een romige crème gemaakt van geitenkaas, honing, olijfolie en verse tijm en belegd met heerlijke verse zoete vijgen, zalig! Voor de bodem heb ik simpelweg bladerdeeg gebruikt, waardoor dit recept echt binnen no time op tafel staat!

Alex, zijn dochters en ik zijn dit jaar in de zomervakantie gaan roadtrippen door Frankrijk. Iets met Disney, Parijs en daarna een weekje schelpjes zoeken in Bretagne. Door de goddelijke oesters, artisjokken en mosselen in Bretagne waren we al snel de slechte hamburgers uit Disney vergeten. Ook aten we heerlijke Bretonse galette’s, gevuld met eieren of tomaten, uien of kaas. Een galette is, zoals de naam al doet vermoeden, echt Frans. De Bretonse galette is gemaakt van een dichtgevouwen boekweitpannenkoek maar je kunt ook zelf een bodem maken van tarwebloem, suiker en wat melk (wat meer voorkomt in de rest van Frankrijk). Ik besloot het mezelf helemaal makkelijk te maken en gebruikte kant-en-klaar roomboter bladerdeeg voor mijn twist op galette’s.

Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm

Je kunt ze zoet of hartig eten, die lekkere Franse galette’s en in mijn geval is het een combinatie van die twee geworden. Zoete vijgen, zure bramen, honing, geitenkaas en zeezout, een verrukkelijke combinatie.

Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm

Het vijgenseizoen is in volle gang, dat loopt namelijk van augustus tot november. Let wel op dat je voor deze Galette met Vijgen Geitenkaas Crème Honing en Tijm niet te weinig vijgen gebruikt, ze krimpen namelijk nog in de oven.

Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm
Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Galette met Vijgen, Geitenkaas Crème, Honing en Tijm

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
20 MIN.
35 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 150 gram geitenkaas
  • 9 plakken bladerdeeg
  • 2 theelepels honing
  • 1 bakje bramen
  • 8 verse vijgen
  • verse tijm
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel citroenzest
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 1 ei

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Laat het bladerdeeg 8 – 10 minuten ontdooien.
  • Snijd ondertussen de vijgen in hele dunne plakjes.
  • Maak een groot vierkant van het bladerdeeg op een bakplaat of een ronde bakvorm (ik ging voor dat laatste).
  • Maak in de foodprocessor of met een staafmixer van de; geitenkaas, olijfolie, honing, wat verse tijm, het citroensap, citroenzest (rasp), zeezout en zwarte peper een romige crème. Klop lekker een paar minuten op zodat de crème lekker smeerbaar is.
  • Smeer de bodem van het bladerdeeg in de met geitenkaas crème, maar laat de zijkanten vrij. Deze klap je straks naar binnen.
  • Leg nu trapsgewijs de vijgen op de crème en werk in een rondje naar het midden. Leg nu de bramen tussen de vijgen en klap daarna de buitenste rand van je Galette naar binnen.
  • Klop een eitje los met een vork en smeer de buitenkant van het bladerdeeg daar mee in. Zo krijgt je Galette een lekker kleurtje in de oven. Bestrooi de rand met een beetje zeezout.
  • Bak de Galette in de voorverwarmde oven af in 20 minuten.
  • Haal uit de oven en dripple eventueel nog wat extra honing over de vijgen. Eet smakelijk!

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?