Rosé mosselen met knoflook

Rosé mosselen met knoflook. Dit recept ontstond doordat ik nog een fles rosé open had staan van het weekend. Ik had onwijs veel zin in mosselen, geïnspireerd door mijn zomervakantie, die we aan de ruige kust van Bretagne doorbrachten. Ik at namelijk in het stadje Roscoff de allerlekkerste mosselen met room en knoflook ooit! Daarnaast zijn mosselen altijd vreselijk gezellig om te eten. Het heeft gewoon iets om met een schelpje de mosselen los te trekken en jezelf zo een weg door het pannetje te peuzelen.

Rosé Mosselen met Knoflook

Bij ons thuis staan mosselen trouwens geregeld doordeweeks op het menu, ze zijn namelijk super makkelijk om te maken en hebben een hele korte kooktijd. Ideaal als after work special!

Rosé Mosselen met Knoflook

In Nederland zijn we natuurlijk gezegend als het op mosselen aankomt! De heerlijke Zeeuwse mossel is vanaf juli tot april het jaar daarop verkrijgbaar, waardoor we bijna het hele jaar kunnen genieten van onze eigen Zeeuwse mosselen.

Naast deze Rosé Mosselen met Knoflook heb ik trouwens ook een heel lekker receptje voor Spaanse Mosselen met Chorizo!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Rosé mosselen met knoflook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
5 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 3 tenen knoflook
  • 200 milliliter rosé
  • 500 milliliter slagroom
  • bosje peterselie
  • 25 gram roomboter
  • zeezout
  • zwarte peper

Rosé Mosselen met Knoflook

Instructies:

  • Spoel de mosselen in koud water en verwijder de openstaande of kapotte mosselen.
  • Snipper de ui. Verwarm de roomboter in een mosselpannetje en fruit hierin de ui op laag vuur glazig.
  • Snijd ondertussen de knoflook fijn en voeg deze toe aan de ui. Snijd ook de ui in dunne ringen en bak deze mee.
  • Voeg nu de wijn en de slagroom toe en roer alles goed door. Voeg zeezout en zwarte peper toe.
  • Doe de mosselen in de pan en schep goed door. Doe de deksel op de pan en schud alles nog even goed door.
  • Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. De mosselen zijn klaar als ze allemaal open zijn gaan staan. Gooi exemplaren die niet open zijn gegaan weg.
  • Bestrooi de mosselen met wat zeezout, zwarte peper en verse peterselie.
  • Serveer met brood en gezouten boter.

Rosé Mosselen met Knoflook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?