Spaanse mosselen met chorizo

Ik vind het altijd zo gek dat ze zeggen dat je mosselen hoort te eten in maanden waar de R in zit. Zodra de eerste mooie dagen aanbreken wil ik namelijk naar het strand rennen om bij een beachclub te genieten van een gezellig pannetje mosselen. Deze Spaanse mosselen met knoflook, witte wijn en tomaat is een keer wat anders. En verdomd lekker.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Spaanse mosselen met chorizo

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
7 MIN.
17 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 100 gram chorizo (ontvelt)
  • 1 ui
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 teentje knoflook
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • ½ rode peper
  • Verse peterselie
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Instructies:

  • Spoel de mosselen in koud water en verwijder de openstaande op kapotte mosselen.
  • Ontvel de chorizo en snijd in stukjes. Snij de rode peper in hele dunne ringetjes. Snipper de ui, pers de knoflook en halveer de cherrytomaatjes. Bak de chorizo even 2 minuten aan in een mosselpan. Voeg de ui en de knoflook daarna toe. Voeg de rode peperringetjes, cherrytomaatjes en de tomatenblokjes uit blik toe. Voeg de wijn toe en breng alles zachtjes aan de kook.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen toe en doe de deksel op de pan. Kook de Spaanse mosselen in vijf minuten gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer.
  • Bestrooi de mosselen met verse peper, wat zout en flink wat verse peterselie.
  • Serveer de mosselen met stokbrood, gezouten boter, olijfolie met wat balsamicoazijn of natuurlijk patatjes.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?