Gegrilde Ananas van de Barbecue met rum en chocolade ijs

Gegrilde Ananas van de Barbecue met rum en chocolade ijs. Alleen vlees op de barbecue? Ben je mal! Ook desserts kun je prima op de barbecue klaarmaken en deze gegrilde ananassen zijn echt heerlijk. Ik wilde ze eerst alleen met bruine suiker bestrooien maar omdat we toch Dark ‘n Stormy’s dronken, stond de fles rum toch op tafel De rum bleek een fantastische toevoeging. Je maakt simpelweg een soort stroperige marinade van rum en bruine suiker, waar je de ananassen mee insmeert voordat je ze roostert boven de hete kolen. Bolletje chocolade ijs erbij en je hebt een heerlijke afsluiting van je barbecue!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gegrilde Ananas van de Barbecue met rum en chocolade ijs

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
10 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 ananas
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 30 milliliter bruine rum
  • chocolade ijs

Instructies:

  • Breng de barbecue op temperatuur.
  • Snijd de ananas in vieren.
  • Meng de rum met de bruine suiker en smeer met een kwast de ananasstukken in met het mengsel.
  • Rooster de ananassen op de barbecue totdat ze verkleuren.
  • Serveer met een bol chocolade ijs.

Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?