Zomerse perziksalade met burratini

Zomerse perziksalade met burratini; want we kunnen weer genieten van lange, zomerse avonden! De geur van barbecues waait door mijn gezellige jaren ’30 buurtje in Utrecht en in het park verderop staan de kleine wegwerpbarbecues te branden. Maar iedere barbecue liefhebber weet dat het niet alleen gaat om wat je op de barbecue gooit, maar ook om de bijgerechten. Een fijne salade hoort er standaard bij en deze zomerse perziksalade met burratini is echt perfect!

Zomerse perziksalade met burratini

Burratini zijn kleine bolletjes burrata en verkrijgbaar bij de Albert Heijn. Burrata is mozzarella met room, wat er prachtig uitloopt als je de bol opsnijdt. De smaak is ultrazacht en het is één van mijn favoriete kaassoorten. Ik serveer het op bruschetta’s, pasta’s en dus ook op deze salade. Het gaat heel goed samen met de zoete perziken, nootachtige rucola, zure granaatappelpitjes en de parmaham!

Zomerse perziksalade met burratini

Wil je de salade meenemen naar een barbecue in het park? Meng dan alle ingrediënten in een grote afsluitbare bak, maar bewaar de perziken en de burrata. De perziken neem je in partjes mee en grill je ter plekken, terwijl je de burrata ook pas daar openscheurt en over de salade verdeeld.

Zomerse perziksalade met burratini

Deze zomerse salade hoeft trouwens helemaal niet perse bij een barbecue maar past ook perfect bij een pasta of simpelweg een stukje gegrilde citroenkip en een stukje stokbrood.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zomerse perziksalade met burratini

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
0 MIN.
10 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 4 perziken
  • 3 bollen burratini
  • parmaham
  • handje rucola
  • 2 eetlepels granaatappelpitjes
  • handje zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • handje verse basilicum
  • zeezout
  • zwarte peper

Zomerse perziksalade met burratini

Instructies:

  • Halveer de perziken rondom de pit en draai rond. Snijd in plakken of partjes en grill deze in de grillpan of op de barbecue.
  • Meng de olijfolie, balsamicoazijn met wat zout en peper tot een dressing.
  • Doe de rucola in een kom er verdeel hierover de dressing.
  • Voeg dan de parmaham, bollen burratini, zongedroogde tomaatjes en granaatappelpitjes toe. Scheur eventueel de burratini in stukjes.
  • Maak de salade af met wat verse basilicum en zwarte peper.
  • Eventueel kun je nog garneren met wat crema balsamico als je dat in huis hebt.

Notitie: burratini zijn kleine bolletjes burrata en verkrijgbaar bij de Albert Heijn.

Zomerse perziksalade met burratini
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?