Creamy cheese dip met burrata

Cheeselovers, pay attention please! You’re gonna love this! Deze creamy cheese dip met burrata is één van de romigste, smaakvolste dips die je ooit hebt geproefd én de perfecte zaterdagavond snack. Ik combineerde vier kazen bij het maken van deze dip; roomkaas, mozzarella, Parmezaanse kaas én dus burrata. Ik mengde de kaas met oregano, knoflook en flink wat verse peper en zeezout en serveerde deze met homemade bruschetta’s.

Creamy cheese dip met burrata
Creamy cheese dip met burrata

Vet een kleine ovenvaste kom in met wat olijfolie en schep het mengsel er in. Schuif de cheesy dip 15 minuten in de oven, naast de tomaatjes. Na 15 minuten haal de de kom eruit, leg je de bol burrata bovenop de kaasdip en scheur je deze open. Voeg de tomaatjes toe aan de kaasdip en zet alles nog 10 minuten terug de oven in.

Creamy cheese dip met burrata

Haal de creamy cheese dip met burrata uit de oven en bestrooi met verse zwarte peper en verse basilicum. En nu…pak een mandje stokbrood, bruschetta’s of mini soepstengels en EET!

Creamy cheese dip met burrata

Burrata. Ik denk wel mijn allergrootste foodieliefde. Mozzarella met room. Hemels. Ik eet het uitgesmeerd op bruschetta’s maar het is ook zalig op een pizza margarita, Mocht je deze kaas nog niet kennen, de Albert Heijn en Jumbo Foodmarkt verkopen alle twee een hele goede burrata die bijna net zo lekker is als die van Obica in Rome! Bijna dan hé.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Creamy cheese dip met burrata

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
45 MIN.
55 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 bol burrata (150 gram)
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram roomkaas
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 dikke teen knoflook
  • 6-7 cherrytomaatjes
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • handje verse basilicum

Creamy cheese dip met burrata

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Snijd de tomaatjes in kleine plakjes en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrooi met zeezout en peper en besprenkel met olijfolie. Zet ze tomaatjes in de oven totdat ze mooi verkleuren (minuut of 20-25).
  • Nu heb jij tijd om de dip te maken. Snijd of scheur de bol mozzarella in kleine stukjes en meng deze in een diepe kom met de roomkaas. Rasp de Parmezaanse kaas boven het mengel en pers er een teentje knoflook bovenuit.  Tijd voor wat zeezout en verse peper en hier hoef je niet zuinig mee te zijn. Breng de dip verder lekker op smaak met gedroogde oregano en meng alles nog even goed door.
  • Vet een kleine ovenvaste kom in met wat olijfolie en schep het mengsel er in.
  • Schuif de cheesy dip 15 minuten in de oven, naast de tomaatjes. Na 15 minuten haal de de kom eruit, leg je de bol burrata bovenop de kaasdip en scheur je deze open.
  • Voeg de tomaatjes toe aan de kaasdip en zet alles nog 10 minuten terug de oven in.
  • Haal de creamy cheese dip met burrata uit de oven en bestrooi met verse zwarte peper en verse basilicum. En nu…pak een mandje stokbrood, bruschetta’s of mini soepstengels en EET!

Creamy cheese dip met burrata
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?