Cheeselovers, pay attention please! You’re gonna love this! Deze creamy cheese dip met burrata is één van de romigste, smaakvolste dips die je ooit hebt geproefd én de perfecte zaterdagavond snack. Ik combineerde vier kazen bij het maken van deze dip; roomkaas, mozzarella, Parmezaanse kaas én dus burrata. Ik mengde de kaas met oregano, knoflook en flink wat verse peper en zeezout en serveerde deze met homemade bruschetta’s.
Vet een kleine ovenvaste kom in met wat olijfolie en schep het mengsel er in. Schuif de cheesy dip 15 minuten in de oven, naast de tomaatjes. Na 15 minuten haal de de kom eruit, leg je de bol burrata bovenop de kaasdip en scheur je deze open. Voeg de tomaatjes toe aan de kaasdip en zet alles nog 10 minuten terug de oven in.
Haal de creamy cheese dip met burrata uit de oven en bestrooi met verse zwarte peper en verse basilicum. En nu…pak een mandje stokbrood, bruschetta’s of mini soepstengels en EET!
Burrata. Ik denk wel mijn allergrootste foodieliefde. Mozzarella met room. Hemels. Ik eet het uitgesmeerd op bruschetta’s maar het is ook zalig op een pizza margarita, Mocht je deze kaas nog niet kennen, de Albert Heijn en Jumbo Foodmarkt verkopen alle twee een hele goede burrata die bijna net zo lekker is als die van Obica in Rome! Bijna dan hé.
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!