Avocado Toast met Gemarineerde Champignons

Zoek jij een heel erg lekker lunchgerecht? Ga dan deze Avocado Toast met Gemarineerde Champignons maken. Zo snel als je kan. Want dit is lekker. Heel erg lekker. Avosmash is sowieso favoriet bij ons thuis als broodbeleg maar deze gemarineerde champignons maken het helemaal af. GODDELIJK.

Avocado Toast met Gemarineerde Champignons

Het geheim tot mooi bruin gebakken champignons? Heel simpel; champignons houden niet van drukte. Zorg dus dat je of een hele grote koekenpan gebruikt óf dat je de champignons in delen klaarmaakt. Dat is de enige manier om te zorgen dat ze mooi verkleuren. Ik heb ze samen met een uitje en wat knoflook gebakken (zo lekker) en daarna afgeblust met wat balsamicoazijn. Zeezout en zwarte peper erover en je bent klaar. Deze champignons zijn ook belachelijk lekker in een salade of bij een prachtig stuk biefstuk.

Avocado Toast met Gemarineerde Champignons
Avocado Toast met Gemarineerde Champignons
Avocado Toast met Gemarineerde Champignons
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Avocado Toast met Gemarineerde Champignons

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
15 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 4 volkoren boterhammen
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 ui
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • scheutje olijfolie
  • handje basilicum

Avocado Toast met Gemarineerde Champignons

Instructies:

  • Snijd de knoflook fijn en snipper het uitje.
  • Verhit een scheutje olijfolie in de grootste koekenpan die je hebt. Fruit hier de ui een paar minuten in op laag vuur en voeg na een minuut of vier de knoflook toe. Bak deze nog een minuut of twee mee.
  • Borstel de champignons schoon, snijd in plakjes en voeg toe aan de ui, samen met een flinkje snuf zeezout en zwarte peper. Zorg dat ze voldoende ruime hebben, champignons houden niet van drukte, dan verkleuren ze niet.
  • Zijn de champignons lekker bruin aan het kleuren? Voeg dan de eetlepel balsamicoazijn toe.
  • Toast de boterhammen.
  • Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en prak de avocado samen met zeezout, zwarte peper en wat limoensap.
  • Besmeer de toast met de avocado smash en beleg met een flinke schep gemarineerde champignons.
  • Maak af met wat verse basilicum en serveer met partjes limoen.

Avocado Toast met Gemarineerde Champignons
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?