Citroen Panna Cotta taart met Granola (voor wie de tijd heeft)

Deze lekkere Citroen Panna Cotta taart met Granola maak je in het weekend, wanneer je ruim voldoende tijd hebt. De taart moet namelijk een nachtje opstijven in de koelkast, maar dan heb je ook wat. Een zachte, romige, citroenachtige taart met een crunchy bodem van overheerlijke granola.

Citroen Panna Cotta taart met Granola

I’ve teamed up with MyMuesli!

Ik ben een behoorlijk gewoontedier en ik ontbijt al sinds jaar en dag met yoghurt, fruit en granola. Voor deze heerlijke taartbodem heb ik de granola van MyMuesli gebruikt en even specifiek: de Choco Strawberry Coco (mijn favoriet!). Dit is een heerlijke granola met chocolade bedekte aardbeien, knapperige kokoschips én (dit maakt de smaak af) knapperige cacao quinoa. Ook mega fijn: MyMuesli gebruikt geen kunstmatige toevoegingen en alleen de beste bio-ingrediënten.

Zelf een keertje één van de MyMuesli granola’s uitproberen (en ja, dit zijn de prachtige kokers die je altijd bij de Jumbo ziet staan)? Via mijn linkje krijg je tot 21 maart 2022 gratis een uitgebreid probeerpakket bij bestellingen vanaf €10,-!

 

Citroen Panna Cotta taart met Granola

De vulling

Nu we het uitgebreid over de bodem hebben gehad wil ik het toch ook nog even over de inhoud van de taart hebben, want dat is; Panna Cotta! Een heerlijk zijdezacht Italiaans dessert, waarvan de naam letterlijk gekookte room betekent. Het is net een soort zacht puddinkje, waarbij de verhouding slagroom en gelatine heel belangrijk is. Je wilt precies genoeg gebruiken om hem niet te laten instorten maar wel lekker wiebelig te krijgen. Ik heb de room gekookt met citroenzest, waardoor het een klein zuurtje krijgt en lekker fris smaakt.

Citroen Panna Cotta taart met Granola

Topping

Door de topping lijkt deze taart eerder een soort cheesecake. Ik heb deze zijdezachte taart namelijk afgemaakt door er een laagje gesmolten fruit overheen te gieten. Heerlijk. Top de taart af vers fruit en geniet!

Citroen Panna Cotta taart met Granola
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Citroen Panna Cotta taart met Granola (voor wie de tijd heeft)

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
1440 MIN.
1455 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 300 gram granola
  • 50 gram gesmolten boter
  • 750 (ongeklopte) slagroom
  • 5 blaadjes gelatine
  • 80 gram + 30 gram kristalsuiker
  • 1 citroen
  • 250 gram aardbeien
  • toppings; blauwe besjes en bramen

Citroen Panna Cotta taart met Granola

Instructies:

  • Doe de granola in een hakmolen of keukenmachine en maal zo fijn mogelijk.
  • Smelt de boter in een pannetje en voeg deze daarna toe aan de granola. Meng de boter en granola goed door elkaar.
  • Vet of spray een bakblik (25⌀) in en stort hier het granola mengsel in. Zorg dat de granola gelijkmatig verdeeld (ook de randjes) en druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan. Zet de taartbodem in de vriezer.
  • Tijd om de panna cotta te maken. Boen de citroen en rasp deze.
  • Breng in een pannetje de (niet opgeklopte) slagroom met het zest van de citroen en de 80 gram suiker aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
  • Week ondertussen ongeveer 5 minuten 4 gelatineblaadjes in koud water. Houd één blaadje achterwege. Knijp de gelatine vervolgens uit en voeg deze toe aan de slagroom. Roer tot de blaadjes gesmolten zijn.
  • Haal de slagroom nu van het vuur en zeef de citroenzest eruit.
  • Haal de taartbodem uit de vriezer en schenk heel voorzichtig en langzaam de panna cotta in de bodem. Doe dit echt heel voorzichtig, anders laat de granola los.
  • Nu komt de uitdaging: draag de taart voorzichtig naar de koelkast. Dit is een hele kunst zonder te knoeien. Laat de panna cotta nu een nachtje opstijgen.
  • De volgende dag boen je de aardbeien schoon en doe je deze samen met 30 gram suiker en 1 eetlepel water in een pannetje. Laat het fruit langzaam smelten. Week ondertussen het overgebleven gelatineblaadje in koud water en knijp deze na 5 minuten uit. Voeg toe aan het gesmolten fruit.
  • Haal de taart uit de koelkast en schenk de aardbeiengelei er gelijkmatig overheen. Beleg de taart met vers fruit en laat nogmaals 2 uurtjes opstijven in de koelkast.

Citroen Panna Cotta taart met Granola
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?