Kazige Kip Quesadilla’s met verse guac

Kazige Kip Quesadilla’s met verse quac. Een heerlijk Taco Tuesday recept! Quesadilla’s zijn tortilla’s, gevuld met allerlei lekkers, dubbel gebakken in de pan. Deze tortilla’s zijn gevuld met twee soorten kaas, gekruide kip en kidneybonen. De kaas smelt heerlijk tussen de tortilla’s. Fijn is ook dat ze binnen 30 minuten op tafel staan, perfect voor de doordeweekse dinsdagavond. Lekker met verse guacamole!

Kazige Kip Quesadilla's
Kazige Kip Quesadilla's
Kazige Kip Quesadilla's
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Kazige Kip Quesadilla’s met verse guac

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
10 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 4 tortilla’s
  • 1 blikje kidneybonen
  • handje geraspte jonge kaas
  • handje geraspte cheddar kaas
  • 300 gram kipfilet
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel komijn
  • peper
  • handje verse koriander
  • homemade guacamole
  • 125 gram zure room
  • olijfolie

Kazige Kip Quesadilla's

Instructies:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de kipblokjes. Voeg de tomatenpuree, komijn, gerookte paprikapoeder en de chilipoeder toe. Breng op smaak met zeezout en verse peper. Voeg ook de kidneybonen nu toe en verwarm het geheel een paar minuutjes.
  • Smeer een tortilla in met een beetje zure room. Schep hier het kip en bonen mengsel op en bestrooi met wat van de twee soorten kaas.
  • Druk nu een tweede tortilla boven op het mengsel en duw voorzichtig aan. Smeer de bovenste tortilla in met een beetje olijfolie.
  • Verwarm nu olijfolie in een pan. Leg de tortilla voorzicht in de pan en druk aan. Bak deze ongeveer 3 minuutjes voordat je hem omkeert. Ik gebruik een pannendeksel (of een groot bord) om de quesadilla om te draaien. Bak de tortilla nog een minuutje of 2 aan de andere kant.
  • Snijd hem voor het serveren in pizzapuntjes.
  • Bestrooi naar wens met koriander.
  • Serveer je Kazige Kip Quesadilla’s met verse guacamole en de overgebleven zure room.

Kazige Kip Quesadilla's
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?