Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter

Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter; een heel lekker en simpel barbecue recept. Houd jij ook zo van mosselen? Ik vind het altijd zo iets gezellig hebben, een pannetje vol mosselschelpen. Met een leeg schelpje, trek je de mosselen eruit, je doopt ze in een lekker dipje et voilà; genieten. Maar wist je dat je mosselen ook heel makkelijk op de barbecue klaar kunt maken? Als heerlijk pakketje, gevuld met kruidenboter, witte wijn, groente en verse kruiden. Nee? Dan wil je dit receptje proberen!

Mosselen en Papillot van de Barbecue

Dit zijn Mosselen en Papillot. En Papillot is een kookmethode waarbij je eten in een opgevouwen zak of pakket doet voordat je het bakt. Deze mosselen vouw je in aluminiumfolie, samen met allerlei lekkerheden, voordat je ze op de barbecue gaart. de pakketjes vul je groente, verse dragon, peterselie, kruiden en witte wijn. En met een dotje kruidenboter. Die kun je kopen maar zelf maken is echt veel lekkerder!

Mini recept: Kruidenboter
Meng voor de kruidenboter; 125 gram roomboter, fijngesneden verse peterselie, 1 uitgeperste dikke teen knoflook, zeezout en zwarte peper met elkaar.

Mosselen en Papillot van de Barbecue
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
15 MIN.
20 MIN.

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bospenen
  • scheut witte wijn
  • verse dragon
  • salie
  • verse peterselie
  • 1 citroen
  • zeezout
  • zwarte peper
  • dotje kruidenboter
  • citroenmayonaise naar smaak

Mosselen en Papillot van de Barbecue

Instructies:

  • Spoel de mosselen grondig af onder koud water. Gooi kapotte schelpen weg.
  • Snijd de wortel, ui en knoflook in fijne stukjes. Meng alles met elkaar en voeg gesneden verse dragon en peterselie toe, net als wat zeezout en zwarte peper.
  • Scheur 6 grote stukken aluminiumfolie af. Krul de zijkanten een beetje om, zodat er een bootje ontstaat. Schep in ieder stuk aluminiumfolie een grote hand vol mosselen.
  • Verdeel vervolgens het groente mengsel over de mosselen.
  • Voeg ook aan ieder papillot een grote theelepel kruidenboter toe en een blaadje salie. Schenk vervolgens wat wijn over de mosselen.
  • Vouw de papillotten goed dicht en leg ze ongeveer 10 tot 15 minuten op de rooster van de barbecue, dicht bij het vuur.
  • Maak de papillotten open, check of de mosselen mooi open zijn gaan staan en serveer ze dan direct. Lekker met partjes citroen en citroenmayonaise.

Let op! Laat de mosselen niet te lang op de barbecue liggen. Dan worden ze taai.

Mosselen en Papillot van de Barbecue
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Mosselen en Papillot van de Barbecue met knoflook, witte wijn en kruidenboter.