Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème. Dit is een Taco Tuesday recept dat ik veel heb gemaakt in coronatijd, want door het thuiswerken had ik tijd om in de lunchpauze het vlees alvast op te zetten. Pulled pork is namelijk het allerlekkerste als het minstens vijf uur heeft staan pruttelen in die zalige saus van runderbouillon, passata, knoflook en bruine rum! Voordeel; je huis ruikt de hele dag lekker.

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

De pulled pork gaat echt fantastisch samen met een frisse avocadocrème. Die is echt mega simpel om te maken, want je prakt een avocado samen met limoensap, zeezout, zwarte peper en een dotje zure room tot een romige crème. Altijd goed op een taco! Daar komen lekkere zoete cherrytomaatjes bij, wat cheddarkaas en zure grantaalappelpitjes…jaaa dit gerecht heeft echt alles! Oh, en vergeet de jalapeño’s voor een beetje spicy niet.

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème
Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
20 MIN.
300 MIN.
320 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

8

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenskarbonade
  • 250 milliliter passata (tomatensaus)
  • 300 milliliter runderbouillon
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter bruine rum
  • 50 milliliter azijn
  • 75 milliliter ahornsiroop
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel La Chinata gerookt paprikapoeder zoet 
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • 8 tortilla’s
  • Handje cheddarkaas
  • dotje zure room
  • verse koriander
  • 6 cherrytomaatjes
  • Jalapeño’s pepers
  • handje granaatappelpitjes
  • 1 avocado
  • limoen
  • zeezout
  • zwarte peper

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème

Instructies:

  • We starten met het maken van de pulled pork. Verwarm hiervoor 300 milliliter water tot het kookpunt en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd ondertussen het bot van de varkenskarbonade (anders gaat het splinteren) en snijd het vlees in stukken. Verwarm een gietijzeren braadpan (ik gebruik mijn heilige Le Creuset braadpan) en verwarm wat olijfolie. Bestrooi het vlees met zeezout en peper en braad aan.
  • Voeg de bouillon, de passata, water, rum, azijn en het ahornsiroop toe.
  • Pers de teentjes knoflook boven de pan uit en voeg wat chilivlokken toe.
  •  Doe de deksel op de pan en kook het vlees minimaal 3,5 uur maar liever langer. Meestal zet ik het vlees tussen de middag op, zodat ik er tijdens het avondeten van kan genieten. Dat betekent dat ik het wel een uurtje of 5 op heb staan.
  • Tussendoor roer ik de pulled pork regelmatig even door. Het vlees is klaar als het heel makkelijk uit elkaar valt.
  • Snijd de cherrytomaatjes in partjes.
  • Verwarm de tortilla’s in de pan.
  • Prak de avocado samen wat zeezout, zwarte peper en limoensap. Voeg ook een klein dotje zure room toe.
  •  Smeer de tostada in met de avocado crème en schep er een lepel pulled pork op en dan een lepeltje zure room.
  • Bestrooi met gepaste cheddarkaas jalapeño’s, cherrytomaatjes, granaatappelpitjes en maak af met koriander.
  • Serveer met partjes limoen.

On the healthy tour? Vervang dan de zure room door Griekse yoghurt 0% vet.

Tostada’s met pulled pork, granaatappel en avocadocrème
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?