Frosé; een heerlijk zomers drankje

Vier de zomer met deze Frosé! Deze frozen rosé is echt goddelijk, perfect voor warme zomerse dagen. Het is bijna een beetje een soort Slush Puppy voor adults, maar dan nog lekkerderFrosé is echt heel erg makkelijk om te maken. Je vriest een fles rosé minimaal zes uur in (in een bak), maar het makkelijkste is om het gewoon een avondje van te voren te doen. Je mengt het daarna met een blend van verse aardbeien, suikerwater en voor een klein zuurtje wat citroensap.

Frosé

De rosé moet minimaal zes uur ingevroren worden maar langer is beter. Door de alcohol zal de wijn niet helemaal bevriezen maar ontstaat er een soort (heerlijk) shaved ice.

Frosé

Om dit zomerse feestje nog groter te maken, heb ik de glazen opgemaakt met een suikerrandje. Je kunt de Frosé ook nog opmaken met kleine bloemetjes.

Frosé
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Frosé; een heerlijk zomers drankje

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
300 MIN.
305 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 125 gram suiker + beetje extra
  • 125 milliliter water
  • 1 fles rosé
  • handje aardbeien
  • 1 citroen

Frosé

Instructies:

  • Doe de rosé in een bak en zet deze minimaal zes uur in de vriezer. Door de alcohol zal het niet helemaal bevriezen.
  • Zet een pannetje water op het vuur en laat hierin de suiker en het water samen versmelten.
  •  Doe in aardbeien en het sap van een halve citroen in een blender, voeg het suikerwater toe.  Mix tot een mooie drank.
  • Haal de bevroren rosé uit de vriezer en schelp dit bij het aardbeien- en suikerwater. Het is een soort crushed ijs, wat je kunt mixen met het suikerwater.
  • Schep wat extra suiker op een schoteltjes. Dip de glazen op de kop in wat water en haal door de suiker. Je krijgt zo een mooi suikerrandje.
  • Schep de frosé in de glazen.

Dit is waarschijnlijk zwaar overbodig om te vermelden maar just in case; vries de rosé natuurlijk niet in de fles in maar echt in een bak. Je krijgt de rosé anders namelijk nooit uit de fles ;-)…

Frosé
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?