Gevulde avocado’s met room en totopos

Gevulde avocado’s. Avocado’s hebben de wereld bijna overgenomen en everybody loves a good avocado! Deze romige avocado, gevuld met een kruidige Mexicaans gehaktmengsel en afgetopt met allerlei lekkere toppings is dan ook een blijvertje. Zalig! Lekker als voorgerechtje of als side dish bij een Mexicaanse maaltijd. Ik heb mijn klassieke kruidencombinatie gebruikt voor het vlees. Paprikapoeder, chili, knoflookpoeder, oregano, komijn en zout. Ik vind dit echt zo’n fijne combinatie, ook voor kip of gehakt!

Gevulde avocado

Deze mediterrane tafel is trouwens gedekt door Anja van heerlijke webshop Table Joy en Nancy van Ons Haarlemse Huisje.

Gevulde avocado
Gevulde avocado
Gevulde avocado
Gevulde avocado
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taco Tuesday

Gevulde avocado’s met room en totopos

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 2 avocado’s
  • 150 gram gehakt
  • 1 ui
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • snufje zeezout
  • 200 gram zwarte bonen
  • dotje zure room
  • handje verse koriander
  • handje geraspte cheddar kaas
  • olijfolie
  • tortilla chips of totopos

Gevulde avocado

Instructies:

  • Snipper de ui. Verwarm olijfolie in de pan en fruit de ui glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Voeg nu de kruiden toe; chilipoeder, gerookte paprikapoeder, komijn, knoflookpoeder, oregano en een snuf zeezout.
  • Roer alles goed om. Voeg de zwarte bonen toe en bak even mee.
  • Halveer en ontpit de avocado’s. Leg ze in een kommetje of dieper bordje en schep er een klein beetje vruchtvlees uit. Schep er nu wat van het gehaktmengsel op.
  • Top af met wat geraspte cheddarkaas een dotje zure room, wat verse koriander en wat stukjes tortillachips.

Gevulde avocado
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?