Taro Latte met Sojamelk en Honing

Deze Taro Latte met Sojamelk en Honing, ook bekend als de paarse cappuccino, is in Nederland nog niet heel erg bekend maar dat komt steeds meer. Niet alleen Pinterest en TikTok staan vol met dit gorgeous paarse drankje, ook in de Bobba en Cheese Tea tentjes (die echt overal opduiken) kom je het tegen. Trokken vrienden vijf jaar geleden nog hun wenkbrauwen op toen ik na een tripje naar New York enthousiast over Cheese Tea vertelde, nu ben ik al Cheese Tea hotspots tegengekomen in Amsterdam, Utrecht en Den Haag! Naast Cheese Tea en de meer bekende Matcha kom je in deze tentjes dus ook veel Taro tegen, maar je kunt dit zelf ook gewoon bij de Toko kopen en thuis genieten van een echte Taro Latte. Het is namelijk heel erg lekker én een goede vervanging voor wie niet te veel koffie wil drinken.

Taro Latte

De paarse latte-rage verovert het internet en ik snap waarom. Taro lattes zijn cafeïnevrij, zitten boordevol voedingsstoffen en zijn ook nog eens prachtig om te zien.

Taro is een tropische knol en een broertje van de aardappel. Deze paarse aardappel heeft een lichte, zoete smaak en is rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen.

Taro Latte

Deze Taro Latte is daarnaast echt heel makkelijk om te maken. Je verwarmt het Taro poeder met wat melk en honing in een pannetje en maakt de de cappuccino af met opgeschuimde melk! Dit fijne drankje is daardoor fijn om doordeweeks te maken maar het is is natuurlijk ook heel erg leuk om na een etentje te serveren in plaats van koffie!

Foto credits: Lotte van Uittert 

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Taro Latte met Sojamelk en Honing

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
5 MIN.
10 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 300 milliliter barista sojamelk
  • 1 eetlepel Taro Poeder
  • 2 theelepels honing

Taro Latte

Instructies:

  • Verwarm in een pannetje 100 milliliter sojamelk met de Taro poeder en de honing.
  • Schuim de andere 200 milliliter sojamelk op met een melkschuimer.
  • Schenk eerst de paarse Taromelk in een glas en schep dan het melkschuim on top. Maak af met wat honing.

Wil jij ook je eigen Taro poeder maken? Houd dan in je achterhoofd dat de wortels altijd eerst gekookt moeten worden!

Taro Latte
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Taro Latte met Sojamelk en Honing.