Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie

Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie; een heel lekker gerecht voor op je herfstborrelplank! Knapperig wit vloerbrood, gebakken in knoflookolie en zeezout, met een dikke dot romige burrata en vervolgens een overload aan in balsamico en honing gebakken kastanjechampignons met knoflook afgetopt met gebakken salie. En die maakt het echt af hoor, zo lekker!

Bruschetta's met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie

Zoals ik al zei, deze bruschetta’s misstaan niet op een herfstborrelplank. Want sinds deze week kunnen we daar wel echt van spreken; de herfst is begonnen (inclusief onverwachte dikke regenbui). We wonen tijdelijk even in een vakantiehuisje, midden in de prachtige bossen van Bilthoven, dus ik ervaar de herfst ineens nog meer dan anders. Lange ochtendwandelingen door de bossen, die helemaal vol staan met bramen (nog heel even wachten), veel buiten leven en eten met een dikke trui aan én in de avond lekker de kaarsjes aan (ook stiekem een beetje voor de warmte). Deze bruschetta’s aten we ook lekker gewoon buiten, in het herfstzonnetje. Love it!

Gebakken salie

Burrata is een romige mozzarella met room, gewoon verkrijgbaar bij de supermarkten en het is één van mijn lievelingskazen. Ik beleg en broodjes mee maar gebruik het ook op pasta’s en pizza’s. Het heeft een heerlijke romige, zachte smaak!

Bruschetta's met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie

Naast deze Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie op zoek naar andere gezellige herfstgerechtjes? Probeer dan ook eens:

Bruschetta's met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Bruschetta’s met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

6

Ingrediënten:

  • 3 plakken wit vloerbrood
  • 1 bol burrata
  • 250 gram kastanjechampignons
  • handje pecannoten
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels honing
  • bakje salie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie

Bruschetta's met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie

Instructies:

  • Snijd de plakken vloerbrood door de midden.
  • Meng in een schaaltje een flinke scheut olijfolie met zeezout en zwarte peper. Pers één teentje knoflook uit boven de olie.
  • Smeer de plakken brood in met de knoflookolie en bak deze in een koekenpan op laag vuur knapperig.
  • Halveer de champignons. Verwarm wat olijfolie in een andere koekenpan en bak hier de champignons in. Pers een teentje knoflook boven de champignons uit en bak deze mee. Voeg vervolgens wat fijngehakte pecannoten toe, wat zeezout, zwarte peper en vervolgens de balsamicoazijn en de honing. Meng alles goed door elkaar en bak tot de champignons mooi verkleurd zijn.
  • Bak de salieblaadjes in een andere koekenpan knapperig in een klein scheutje olijfolie.
  • Besmeer elke bruschetta met wat burrata en beleg deze vervolgens met een flinke schep champignons. Maak af met wat blaadjes knapperige salie.

Bruschetta's met Burrata, Balsamico Champignons, Pecannoten en Gebakken Salie
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?