Creamy pasta carbonara; favoriet van ons allemaal

Deze creamy pasta carbonara is dé favoriet in onze familie en zorgt voor gejuich als ik hem aankondig. Een paar jaar geleden herontdekte ik deze pasta. Wauw wat was het toen lekker. Romig  door de slagroom en super vol van smaak door de spekjes, Parmezaanse kaas en knoflook. Do I need to say more? Het is zo’n heerlijk gerecht dat ik graag op vrijdag klaarmaak om het weekend mee af te trappen. Het allerlekkerste comfort food!

Doordat ik room toevoeg aan mijn spaghetti carbonara is het geen traditionele bereiding van dit gerecht maar naar mijn smaak wel de allerlekkerste. Spaghetti carbonara wordt bereid met ‘arme’ ingrediënten, pancetta, pecorino, ei en peper. The official story over het ontstaan van de spaghetti carbonara, daar kunnen de Italianen best een avondje over discussiëren. Zo wordt er beweerd dat de carbonara zijn naam dankt aan kolenmijnwerkers (carbonari) maar ook dat we de Amerikanen dankbaar moeten zijn voor dit heerlijke recept. Zij zouden aan het einde van de Tweede Wereld Oorlog hun bacon & cheese missen, waarna spaghetti carbonara ontstond! Ach, wie zal het zeggen. Ik ben in ieder geval dankbaar voor deze creamy pasta carbonara, dus waar het nou precies vandaan komt maakt niet het. Het perfecte comfort food!

Deze creamy pasta carbonara is lekker met een broodje, wat goede olijfolie met een drupje balsamicoazijn en zeezout en een burratini salade met verse vijgen!

Creamy spaghetti carbonara
Creamy spaghetti carbonara

Voeg de pasta toe aan de wok en giet de saus eroverheen. Roer de pasta carbonara een paar minuutjes goed door tot de saus lekker indikt. Zorg dat iedereen aan tafel klaarzit ;-). Gooi de pasta over in een andere schaal en serveer direct (dit is essentieel: zo kan het ei in de saus niet verder doorstollen in de warme pan). Bestrooi de pasta met extra Parmazaans kaas, peterselie en verse peper.

Deze creamy spaghetti carbonara is lekker met een broodje, wat goede olijfolie met een drupje balsamicoazijn en zeezout en een burratini salade met verse vijgen!

Creamy spaghetti carbonara

Doordat ik room toevoeg aan mijn spaghetti carbonara is het geen traditionele bereiding van dit gerecht maar naar mijn smaak wel de allerlekkerste. Spaghetti carbonara wordt bereid met ‘arme’ ingrediënten, pancetta, pecorino, ei en peper. The official story over het ontstaan van de spaghetti carbonara, daar kunnen de Italianen best een avondje over discussiëren. Zo wordt er beweerd dat de carbonara zijn naam dankt aan kolenmijnwerkers (carbonari) maar ook dat we de Amerikanen dankbaar moeten zijn voor dit heerlijke recept. Zij zouden aan het einde van de Tweede Wereld Oorlog hun bacon & cheese missen, waarna spaghetti carbonara ontstond! Ach, wie zal het zeggen. Ik ben in ieder geval dankbaar voor deze creamy spaghetti carbonara, dus waar het nou precies vandaan komt maakt niet het. Het perfecte comfort food!

Lekker met een burratini salade met verse vijgen
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Creamy pasta carbonara; favoriet van ons allemaal

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
10 MIN.
20 MIN.

Porties:

4

Ingrediënten:

 • 500 g spaghetti
 • 125 ml verse slagroom
 • 2 tenen knoflook
 • 75 gram Parmazaanse kaas
 • 2 eieren
 • 200 gram spekblokjes
 • verse peterselie
 • zeezout
 • zwarte peper

Creamy spaghetti carbonara

Instructies:

 • Kook de spaghetti al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Bak ondertussen de spekblokjes uit in een grote wok en voeg na een paar minuten twee uitgeperste teentjes knoflook toe.
 • Breek de eieren boven een kom, rasp de Parmazaanse kaas erboven (houd een klein beetje achter voor de garnering) en voeg de slagroom toe. Klop alles samen tot een romige saus en voeg zeezout, peper en verse peterselie toe.
 • Voeg de pasta toe aan de wok en giet de saus eroverheen. Roer de pasta carbonara een paar minuutjes goed door tot de saus lekker indikt.
 • Zorg dat iedereen aan tafel klaarzit ;-). Gooi de pasta over in een andere schaal en serveer direct (dit is essentieel: zo kan het ei in de saus niet verder doorstollen in de warme pan).
 • Bestrooi de pasta met extra Parmazaans kaas, peterselie en verse peper.

Creamy spaghetti carbonara
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Jellie Postma
Ester

Zo simpel maar ooooohhhhh zo lekker!!!!

2 jaar geleden

Beoordeling Creamy pasta carbonara; favoriet van ons allemaal.