Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum

Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Parmezaan en Basilicum; zo simpel, zo makkelijk en toch (zoals bij de meeste simpele pasta’s en pizza’s) zo heerlijk smaakvol. Amatriciana is de naam van een klassieke Italiaanse pastasaus afkomstig uit een Italiaanse plaatsje genaamd Amatrice, om de hoek van Rome. In het originele recept gebruiken ze varkenswang, maar dat is a. slecht verkrijgbaar in Nederland en b. ik denk niet dat de dochters van mijn vriend dat eten. Het worden door Pancetta blokjes, die ik lekker uitbak. Vervolgens fruit ik knoflook, rode peper en een sjalot en stoof ik de tomaatjes in ongeveer een half uur tot een fantastische verse pastasaus. Zalig!

Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum
Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum
Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
45 MIN.
50 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 500 gram romaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 200 gram Pancetta blokjes
  • 400 gram spaghetti
  • 40 gram Pecorino Romano
  • verse basilicum
  • zeezout
  • verse peper
  • olijfolie

Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum

Instructies:

  • Verwarm een koekenpan (waar je een deksel bij hebt) en bak de spekjes (zonder olijfolie, er komt genoeg vet uit de spekjes).
  • Pel ondertussen de sjalotjes en snipper deze fijn Snijd ook de knoflook fijn, evenals de rode peper. Halveer de tomaatjes.
  • Schep de spekjes uit de pan en fruit in het achtergebleven vet de sjalotjes, knoflook en rode peper in een paar minuutjes, totdat de sjalotjes beginnen te glanzen.
  • Voeg nu de tomaatjes toe, wat zeezout, verse peper en de gedroogde oregano. Schep alles goed door elkaar en laat een minuutje of 2 bakken. Doe dan een klein scheutje water erbij en zet de deksel op de pan. Stoof de tomaatjes ongeveer 25 minuutjes.
  • Zet een pan water op het vuur voor de pasta en voeg hier een snufje zout en toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 minuten al dente. Giet af en roer en direct een klein scheutje olijfolie door, zo voorkom je dat de pasta gaat plakken.
  • Haal de deksel van de pan met tomaatjes en laat het vocht op water hoger vuur inkoken tot een mooie saus. Schep dan de pasta en de spekjes door de saus en voeg de Pecorino Romano toe, zodat die lekker gaat smelten.
  • Serveer de Amatriciana Spaghetti met Pancetta met verse basilicum, verse peper en naar smaak wat extra Pecorino Romano.

Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Pecorino Romano en Basilicum
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?