Amatriciana Spaghetti met Pancetta, Parmezaan en Basilicum; zo simpel, zo makkelijk en toch (zoals bij de meeste simpele pasta’s en pizza’s) zo heerlijk smaakvol. Amatriciana is de naam van een klassieke Italiaanse pastasaus afkomstig uit een Italiaanse plaatsje genaamd Amatrice, om de hoek van Rome. In het originele recept gebruiken ze varkenswang, maar dat is a. slecht verkrijgbaar in Nederland en b. ik denk niet dat de dochters van mijn vriend dat eten. Het worden door Pancetta blokjes, die ik lekker uitbak. Vervolgens fruit ik knoflook, rode peper en een sjalot en stoof ik de tomaatjes in ongeveer een half uur tot een fantastische verse pastasaus. Zalig!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!