Perfecte homemade schnitzels met zure salsa

Perfecte homemade schnitzels met zure salsa! Een echt goede schnitzel vergt toch een beetje oefening, maar het is zo de moeite waard. Homemade schnitzels smaken namelijk in de verste verte niet zoals die droge lappen uit de supermarkt. In Wenen at ik ooit de allerlekkerste schnitzel bij het beroemde Figlmuller (hun schnitzels haalden zelfs The New York Times) maar deze homemade schnitzels zijn ook niet mis. Krokant, niet te vet en heerlijk gepaneerd met Aziatisch broodkruim; panko én citroen. Ik bak de schnitzels in een beetje olijfolie en met een heel klein, stout klontje boter (net als bij het bakken van biefstuk), omdat je simpelweg alleen dan die mooie goudbruine korst krijgt. Ik top de schnitzels al met een zure salse van augurk, kappertjes en citroen. Heerlijk!

Ik serveerde de perfecte homemade schnitzels met zure salsa er ook geroosterde broccoli met sojasaus en sesamzaadjes en geroosterde aardappels bij.

Perfecte homemade schnitzels met zure salsa
Perfecte homemade schnitzels met zure salsa
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Perfecte homemade schnitzels met zure salsa

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
25 MIN.
5 MIN.
30 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 4 ongepaneerde schnitzels of varkensfiletlapjes
  • 40 gram bloem
  • 2 eieren
  • 150 gram Panko
  • olijfolie
  • klein klontje roomboter
  • 1 sjalotje
  • 3 augurken
  • 3 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 citroen
  • verse peterselie
  • zeezout
  • zwarte peper

Perfecte homemade schnitzels met zure salsa

Instructies:

  • Was de citroen en rasp de schil. Doe 1 grote eetlepel citroenzest samen met de panko in een diep bord en meng er wat zeezout en verse peper door.
  • Kluts de eieren los met een vork in een diep bord en doe de bloem in een ander diep bord.
  • Heb je gekozen voor varkensfiletlapjes? Sla deze dan, tussen een stukje vershoudfolie, een beetje plat met een deegroller. Als je ongepaneerde schnitzels hebt gehaald hoeft dat natuurlijk niet. Haal de schnitzels nu eerst door de bloem. Schud het overtollige bloem af en wentel de schnitzels door het ei en leg ze dan op het bord met de panko. Druk een beetje aan, draai om en leg ze naast je op een plank. Herhaal dit voor alle schnitzels en bewaar ze even kort in de koelkast.
  • Tijd om de zure salsa te maken: Snipper het sjalotje fijn en hak de augurken in blokjes. Snijd de ansjovisfilets fijn. Meng deze samen met de kappertjes, wat peterselie, citroensap en verse peper in een kom. Zet de salsa op zij en haal de schnitzels uit de koelkast.
  • Verwarm wat olijfolie met een klontje boter in een koekenpan (dé manier om schnitzels en biefstuk te bakken, het ruikt niet alleen heerlijk maar het zorgt voor een heel lekker gebakken stukje vlees). Bak de schnitzels op matig vuur goudbruin in ongeveer twee tot drie minuten. Draai ze daarna op en bak nog eventjes. Haal de schnitzel uit de pan en dep een beetje droog met een stukje keukenpapier.
  • Serveer met een flinke schep van de zure salsa bovenop.

Perfecte homemade schnitzels met zure salsa
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?