Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten

Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten is echt een bijzonder, kruidig bijgerecht dat ik je niet kan onthouden! Ik roosterde de bloemkoolroosjes met olijfolie, chipotle chili poeder, knoflook, gerookte paprikapoeder en dit knapperige gerechtje was een feit. De chipotle chili poeder verkopen ze bij Oil & Vinager en is echt ZO LEKKER. Al eerder kwam ik een gerechtje tegen met deze kruiden, dus afgelopen zondag ben ik naar de stad gefietst om de chili poeder te kopen. Ik kan niet wachten om er zelf tacokruiden mee te maken. Maar voor nu geeft het smaak aan deze lekkere bloemkool. De restjes daarvan heb ik bewaard voor de volgende dag, want het smaakt heerlijk in een salade!

Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten

Ik serveerde deze hasselback aardappelen met knoflookolie bij de geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten én een hele citroenkip. Maar de geroosterde bloemkool smaakt ook goddelijk in een wrap of salade. Must try!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
20 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 1 blikje kikkererwten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chipotle chili poeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • 1 citroen

Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten

Instructies:

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe de roosjes in een kom en besprenkel met olijfolie. Meng vervolgens de kikkererwten door de bloemkool heen en bestrooi alles met de kruiden. Schep alles goed om, zodat alle bloemkoolroosjes goed bedekt zijn met de kruiden.
  • Stort de gekruide bloemkool en kikkererwten op het bakpapier en bak alles in ongeveer 20 minuten knapperig in de oven.
  • Knijp naar smaak, voor een lekker zuurtje, wat citroensap uit over de bloemkool.

Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?