Geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten is echt een bijzonder, kruidig bijgerecht dat ik je niet kan onthouden! Ik roosterde de bloemkoolroosjes met olijfolie, chipotle chili poeder, knoflook, gerookte paprikapoeder en dit knapperige gerechtje was een feit. De chipotle chili poeder verkopen ze bij Oil & Vinager en is echt ZO LEKKER. Al eerder kwam ik een gerechtje tegen met deze kruiden, dus afgelopen zondag ben ik naar de stad gefietst om de chili poeder te kopen. Ik kan niet wachten om er zelf tacokruiden mee te maken. Maar voor nu geeft het smaak aan deze lekkere bloemkool. De restjes daarvan heb ik bewaard voor de volgende dag, want het smaakt heerlijk in een salade!
Ik serveerde deze hasselback aardappelen met knoflookolie bij de geroosterde chipotle bloemkool met kikkererwten én een hele citroenkip. Maar de geroosterde bloemkool smaakt ook goddelijk in een wrap of salade. Must try!
Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.
Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram.
Porties:
@hutspotenhotspot
Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed!