Hasselback aardappelen met knoflookolie

Hasselback aardapppelen zijn dungesneden aardappelen uit de oven, in de vorm van een waaier. Een heerlijke toevoeging voor ieder etentje! Het bijgerechtje is eigenlijk vrij simpel om te maken en HEEL ERG smaakvol. Je snijd de aardappelen in dunne plakjes in, net niet helemaal in. Daarna kun je een zelfgemaakte knoflookolie tussen de aardappels gieten. Je bakt de aardappelen vervolgens lekker knapperig in de oven!

Hasselback aardappelen
Hasselback aardappelen

Meng 3 eetlepels goede olijfolie met de geperste knoflook, zeezout, peper en rozemarijn. Je kunt natuurlijk ook Parmezaanse kaas of andere lekkere dingen toevoegen aan je Hasselback aardappelen, wees zo creatief als je je voelt!

Giet de knoflook olie over de aardappelen heen. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten de oven in en klaar zijn je Hasselbacks! Lekker met een hele kip met citroen en geroosterde bloemkool, kikkererwten en chipotle chili poeder.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Hasselback aardappelen met knoflookolie

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
38 MIN.
48 MIN.

Porties:

3

Ingrediënten:

 • 1 pondje vastkokende aardappelen (ik heb niet te grote aardappelen gebruikt)
 • olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • zeezout
 • zwarte peper
 • verse rozemarijn

Hasselback aardappelen

Instructies:

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Veel andere foodies doen dit niet, maar ik kook mijn aardappelen altijd even 5-8 minuutjes voor. Dat doe ik ook wanneer ik wortelen in de oven rooster of wanneer ik aardappels pof. Niets is zo teleurstellend dan zien hoe je mooie gerecht in 3 kwartier lekker knapperig kleurt in de oven, om er dan aan tafel achter te komen dat alles nog net te hard is. Anyway, de kooktijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel ofcourse. Dit keer heb ik de aardappels even 5 minuten voorgekookt.
 • Snijd de aardappelen vervolgens in. Doe dit in mooie dunne plakjes. Snijd je per ongeluk een aardappel door? No worries, rooster hem gewoon erbij, hartstikke lekker! Zet de aardappelen in een ovenschaal met de opengesneden kant naar boven.
 • Meng 3 eetlepels goede olijfolie met de geperste knoflook, zeezout, peper en rozemarijn. Je kunt natuurlijk ook Parmezaanse kaas of andere lekkere dingen toevoegen aan je Hasselback aardappelen, wees zo creatief als je je voelt!
 • Giet de knoflook olie over de aardappelen heen. Schuif de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten de oven in en klaar zijn je Hasselbacks! Lekker met een hele kip met citroen en geroosterde bloemkool, kikkererwten en chipotle chili poeder.

Hasselback aardappelen
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Beoordeling Hasselback aardappelen met knoflookolie.