Gegrilde Vleestomaten met Knoflook

Toen ik deze Gegrilde Vleestomaten met Knoflook in mijn Instagram Stories postte kreeg ik ontzettend veel reacties. Zoveel reacties dat ik alvast een verkorte variant van het recept in mijn stories deelde, met daarbij de belofte om de tomaten snel nog een keer te maken voor op de website. DUS BIJ DEZE! Al die reacties waren trouwens ook dik terecht, want dit is me toch een partijtje lekker. De dikke plakken tomaat zijn ingesmeerd met een olijfoliemengsel van knoflook, rode peper en oregano, heerlijk.

Gegrilde Vleestomaten met Knoflook

De tomaten maken een fantastisch bijgerecht bij een groot bord romige Fettuccine Alfredo of los bij geroosterde aardappeltjes en een kipcitroenkippetje. Maar ik denk dat ze ook mega goed samengaan met een een bol burrata en wat verse rucola!

Gegrilde Vleestomaten met Knoflook
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gegrilde Vleestomaten met Knoflook

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
20 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 3 grote vleestomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • flinke snuf zeezout
  • snuf zwarte peper
  • 3-4 eetlepels olijfolie

Gegrilde Vleestomaten met Knoflook

Instructies:

  • Verwarm de oven met grill voor op 220 graden.
  • Snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten (of niet als je een echte spicylover bent) en snijd de peper in dunne reepjes.
  • Meng de knoflook, rode peper, oregano, zeezout, zwarte peper en olijfolie in een kommetje.
  • Snijd iedere vleestomaat in dikke plakken (ongeveer 3 per tomaat). Leg de plakken op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer lekker dik in met het oliemengsel.
  • Bak de tomaten in ongeveer 20-25 minuten af in de voorverwarmde oven.

Gegrilde Vleestomaten met Knoflook
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?