Fettuccine Alfredo; romig, goddelijk en met kaas

Fettuccine Alfredo. Wat heeft deze pasta toch een heerlijke naam, en dat terwijl het te makkelijk is om klaar te maken. In principe is het natuurlijk niets meer dan pasta, kaas en boter, op smaak gebracht met zout en peper. Met damn wat is het lekker.

Fettuccini Alfredo

Zout is de sleutel tot pasta zoals de Italianen hem maken. I know, niet perse heel gezond maar wel hartstikke waar. Net als bij het aardappels koken, trekt het zout tijdens het koken in de pasta wat een verrukkelijke smaak oplevert.

Fettuccine Alfredo; romig, goddelijk en met kaas
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Fettuccine Alfredo; romig, goddelijk en met kaas

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
0 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

2

Ingrediënten:

  • 500 gram fettuccine
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 75 gram roomboter
  • zeezout
  • zwarte peper
  • optioneel: verse zwarte truffel

Fettuccine Alfredo; romig, goddelijk en met kaas

Instructies:

  • Kook de Fettuccine in een pan al dente, met ruim water en flink wat zout.
  • Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg bijna alles toe aan de pasta. Doe ook de boter in klontjes bij de pasta en roer alles goed door. Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Voeg een paar eetlepel kookvocht toe aan de pasta en roer nogmaals door.
  • Schep de pasta in borden en bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas en nog wat verse peper. En heb je zin om luxe te doen? Schaaf dan wat verse truffel over de pasta. Buon Appetito!

Fettuccine Alfredo; romig, goddelijk en met kaas
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?