Stokbroodjes met opgeklopte Feta en gemarineerde Shiitake

Deze wil je tijdens de borrel op tafel zetten hoor! Goddelijke broodjes met opgeklopte Feta en gemarineerde Shiitake. Opgeklopte feta is trouwens sowieso een fantastisch smeerseltje: zoutig, romig en zalig.

Stokbroodjes met opgeklopte Feta

De shiitakes worden rijk van smaak, doordat ze zijn gebakken in olijfolie, knoflook én balsamicoazijn. Daardoor krijgen ze een subtiele zoetzure smaak die nog heel lang in je mond blijft hangen. De perfecte tegenhanger van de zoutige feta, heerlijk!

Stokbroodjes met opgeklopte Feta

Deze stokbroodjes met opgeklopte feta en gemarineerde shiitake zijn perfect voor bij een glas rode wijn. Maar ik heb nog een paar heerlijke borrelrecepten voor je in petto!

Stokbroodjes met opgeklopte Feta
Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Stokbroodjes met opgeklopte Feta en gemarineerde Shiitake

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
10 MIN.
5 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 1 stokbrood
  • 150 gram feta
  • 150 gram shiitake
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels balsamicoazijn
  • zeezout
  • zwarte peper

Stokbroodjes met opgeklopte Feta

Instructies:

  • Snijd het stokbrood schuin in dikke plakken. Optioneel: bak de broodjes eventueel met wat olie en knoflook tot bruschetta’s (geen must, wel lekker).
  • Klop de feta in de keukenmachine of met behulp van een staafmixer op, samen met de olijfolie en een flinke snuf zwarte peper.
  • Snijd de shiitake in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hier de shiitake in. Voeg een gesneden teentje knoflook toe na een paar minuten en bak mee. Schenk de balsamicoazijn over de shiitake’s. Bestrooi met zeezout en zwarte peper.
  • Smeer de broodjes in met de opgeklopte feta en top af met de gemarineerde shiitake. Bestrooi met tijm.

Stokbroodjes met opgeklopte Feta
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?