Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili

Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili. Dit is weer een heerlijk voorbeeld van NIET gekookte groente. Waarom, oh waarom hebben we groente toch altijd gekookt, terwijl alles gebakken en geroosterd zoveel smaakvoller is.

Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili

De broccoli en boerenkool zijn geroerbakt in olie waar eerst de knoflook knapperig in is gebakken. Dat geeft extra smaak aan de groente. Later heb ik de smaakvolle knoflook weer toegevoegd aan het gerecht. Tel daar frisse limoenrasp en wat sap bij op en voor een beetje spicy wat chilivlokken! Absolutely fucking delicious!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
10 MIN.
15 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

3

Ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 150 gram boerenkool
  • 1 limoen
  • 3 tenen knoflook
  • snuf chilivlokken
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper

Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili

Instructies:

  • Snijd de broccoli in roosjes.
  • Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Verwarm olie in een wok en bak hier de knoflookplakjes goudbruin in. Schep ze uit de pan.
  • Bak in de achtergebleven olie de broccoliroosjes ongeveer 5 à 6 minuten. Voeg dan de boerenkool toe en laat deze slinken. Voeg zeezout en flink wat zwarte peper toe.
  • Boen de limoen schoon en rasp deze.
  • Schep de broccoli en boerenkool in een kom en top af met limoenrasp, de plakjes knoflook en een snuf chilipoeder.
  • Serveer met partjes limoen!

Gebakken Broccoli & Boerenkool met Knoflook, Limoen en Chili
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?