Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Calinda Winteraardbei.

Zin in een lekkere smoothiebowl? Heb jij ook een beetje last van een wintersleur? Deze Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos gaat dan sowieso een glimlach op je gezicht toveren. Ik ben heel erg gek op smoothiebowls sinds ik ooit met een vriendinnetje op vakantie naar Bali ben geweest (waar we elke dag begonnen met ijskoude smoothie- of acai bowls) en het is het perfecte ontbijtje voor iedereen die de zomer mist.

Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos

Bij de Jumbo scoorde ik een bakje enorm grote, sappige aardbeien van Calinda. Thuis heb ik deze ingevroren en een paar uur later waren ze perfect voor een smoothiebowl. Ik heb een halve avocado aan de bowl toegevoegd, en maakt dat deze bowl extra romig is maar dat je ook langer een vol gevoel hebt.

Als toppings heb ik gekozen voor granola. Die kun je natuurlijk kopen maar je kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan, want zelf granola maken is echt peanuts en heel erg lekker. Ik heb de bowl afgemaakt met cacaonibs, kokos én…basilicum. Dat laatste verwacht je misschien niet zo snel, but don’t knock it till you try it. Aardbeien en basilicum zijn namelijk een fantastische combi!

Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos

CALINDA AARDBEI
Die mega grote, sappige, zoete aardbeien zijn van Calinda. De Calinda aardbei is het resultaat van een 19-jarig onderzoek door fruitveredelingsbedrijf Fresh Forward, in samenwerking met de Wageningen University Research en joint venture Fragaria Holland. Dit vitaminebommetje is mega gezond en heel erg lekker!

Loopt het water je al in de mond van deze Smoothiebowl met Aardbei? Ik heb nog meer heerlijk zoete smoothiebowl recepten voor je:

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

blank
KokenKoken

Taco Tuesday recepten

blank

Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
0 MIN.
5 MIN.

Porties:

1

Ingrediënten:

  • 150 gram kokos (soja)yoghurt
  • 200 gram bevroren aardbeien (ik gebruikte de Calinda Winteraardbei!)
  • 2 of 3 grote aardbeien voor garnering
  • 1/2 avocado
  • 1 eetlepel granola
  • klein handje cacaonibs
  • klein handje kokossnippers
  • klein blaadje basilicum basilicum

Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos

Instructies:

  • Meng de yoghurt in een blender (of eventueel een staafmixer in een kom) met de bevroren aardbeien en de halve avocado. Iets te dik? Voeg een klein beetje water toe.
  • Schenk het smoothiemengsel in een kom en bestrooi met granola, kokossnippers, cacaonibs en beleg met plakjes (niet bevroren) aardbeien. Maak af met een paar blaadjes bas

Smoothiebowl met Aardbei, Avocado en Kokos
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?