Zelfgemaakte granola – met maar 5 ingrediënten!

Zelfgemaakte granola is echt onwijs makkelijk om te maken en het allerfijnste is dat je precies weet wat je er in stopt. Deze granola bestaat uit slechts 5 ingrediënten en is super lekker! Havermout, hazelnoten, zonnebloempitten, honing en olijfolie. Lekker in de ochtend met wat soja yoghurt, appel en kaneel of bij een heerlijk koude smoothie bowl, waardoor je even wegdroomt en denkt dat je in een hip tentje op Bali in de zon zit te ontbijten (zucht….). Anyway, het is echt easypeasy!

Het allerfijnste aan zelfgemaakte granola is niet dat je hele huis heerlijk gaat ruiken. Nee, het feit dat ik weet wat er precies in zit vind ik fijn. Granola klinkt namelijk als het gezonde zusje van muesli, maar als je goed de verpakkingen in de supermarkt leest kom je erachter dat er bijna altijd kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen in je gezonde ontbijtje belanden. Nice en clean.

Zelfgemaakte granola

Doe de hazelnoten in de hakmolen (of een kom als je geen hakmolen bij je staafmixer hebt) en maal ze even kort fijn. Let op, dit hoeft maar heel kort, want je wilt geen hazelnotenpoeder.

Meng de hazelnoten vervolgens met de havermout, zonnebloempitten, honing en olijfolie en schep alles goed door elkaar.

Zelfgemaakte granola

Stort het notenmengsel op het bakpapier en schuif deze voor ongeveer 15-20 minuten de oven in. Schep elke 5 minuten de granola even om.

Zelfgemaakte granola

Haal de granola uit de oven en laat het even afkoelen. Je kunt deze zelfgemaakte granola in een luchtdichte pot of afgesloten zak ongeveer 2 weken bewaren. Lekker in je sojayoghurtje, in je kwark of bij een smoothiebowl! Ik ben echt mega fan van de granola! Simpel is vaak het allerlekkerste, maar je kunt natuurlijk ook gedroogd fruit of kleine brokjes donkere chocolade toevoegen.

Het allerfijnste aan zelfgemaakte granola is niet dat je hele huis heerlijk gaat ruiken. Nee, het feit dat ik weet wat er precies in zit vind ik fijn. Granola klinkt namelijk als het gezonde zusje van muesli, maar als je goed de verpakkingen in de supermarkt leest kom je erachter dat er bijna altijd kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen in je gezonde ontbijtje belanden. Nice en clean.

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Zelfgemaakte granola – met maar 5 ingrediënten!

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
5 MIN.
20 MIN.
25 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

4

Ingrediënten:

  • 95 gram ongebrande hazelnoten
  • 75 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1,5 eetlepel honing
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Zelfgemaakte granola

Instructies:

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de hazelnoten in de hakmolen (of een kom als je geen hakmolen bij je staafmixer hebt) en maal ze even kort fijn. Let op, dit hoeft maar heel kort, want je wilt geen hazelnotenpoeder.
  • Meng de hazelnoten vervolgens met de havermout, zonnebloempitten, honing en olijfolie en schep alles goed door elkaar.
  • Stort het notenmengsel op het bakpapier en schuif deze voor ongeveer 15-20 minuten de oven in. Schep elke 5 minuten de granola even om.
  • Haal de granola uit de oven en laat het even afkoelen. Je kunt deze zelfgemaakte granola in een luchtdichte pot of afgesloten zak ongeveer 2 weken bewaren. Lekker in je sojayoghurtje, in je kwark of bij een smoothiebowl! Ik ben echt mega fan van de granola! Simpel is vaak het allerlekkerste, maar je kunt natuurlijk ook gedroogd fruit of kleine brokjes donkere chocolade toevoegen.

Zelfgemaakte granola
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?