Pink ‘pulled pork’ BAO BUNS!

Hoe lekker klinken deze pink ‘pulled pork’ Bao Buns?! Nou ze smaken net zo lekker! Alsof je eventjes bij Happyhappyjoyjoy zit te genieten van een enorme dimsummaaltijd. Dat is ook meteen het allerleukste om hier bij te serveren; dimsum hapjes. Breng een bezoekje aan een toko bij jou in de buurt, scoor een zak Bao Buns en andere lekkere hapjes (Siew Maai, Wantan, Jiaozi of lekkere garnaaltjes). Daar kun je ook meteen een stoommandje aanschaffen als je die nog niet hebt! Zet een potje jasmijn thee erbij en je hebt een perfect Asian snack night!

Met dezelfde pulled pork vulling kun je trouwens ook heerlijke empanadas maken. Het receptje daarvoor is hier te vinden!

Pink 'pulled pork' BAO BUNS!
Pink 'pulled pork' BAO BUNS!

Deel 2:
Gebruik een stoommandje of machine om de Bao buns te verwarmen. Gebruik alsjeblieft de magnetron niet. Je hebt te veel werk gestoken in het maken van de goddelijke pulled pork, je verpest het hele gerecht door nu in de laatste fase de broodjes te verpesten.

Meng de mayonaise met het sap van een halve limoen, zeezout en verse peper. Beleg de broodjes met ijsbergsla en rauwkost, daarna een schepje van het vlees en vervolgens top je het af met de limoenmayonaise. En ready zijn je Pink ‘pulled pork’ BAO BUNS! Eet smakelijk!

Pink 'pulled pork' BAO BUNS!

Met dezelfde pulled pork vulling kun je trouwens ook heerlijke empanadas maken. Het receptje daarvoor is hier te vinden!

Ester van Hutspot en Hotspot

Hi foodie!

Ik ben Ester en ik hoop met mijn recepten jouw liefde voor eten (verder) aan te wakkeren. Deze variëren van easy gerechten op maandag tot uitgebreide Sunday Dinners met de hele familie. Mijn doel is simpel; feeding family & friends met vers eten, bestaande uit niet te ingewikkelde maaltijden.

Wil je mijn dagelijkse foodie adventures volgen? Dat kan op Instagram. 

KokenKoken

Taco Tuesday recepten

Pink ‘pulled pork’ BAO BUNS!

Bereiding:
Kooktijd:
Totale tijd:
15 MIN.
375 MIN.
390 MIN.
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on print

Porties:

10

Ingrediënten:

  • 1 kg varkenskarbonade
  • 250 milliliter passata (tomatensaus)
  • 300 milliliter bouillon (ik gebruik runderbouillon)
  • 200 milliliter water
  • 200 milliliter bruine rum of bourbon
  • 50 milliliter azijn
  • 75 milliliter ahornsiroop
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder zoet (La Chinata)
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 10 roze Bao Buns (alle Toko’s verkopen Bao Buns, hoewel misschien niet altijd roze!)
  • ijsbergsla
  • zakje rauwkost radijsmix
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen
  • Sriracha mayonaise

Pink 'pulled pork' BAO BUNS!

Instructies:

  • Deel 1: Verwarm 300 milliliter water tot het kookpunt en voeg de bouillonblokjes toe.
  • Snijd ondertussen het bot van de varkenskarbonade (anders gaat het splinteren) en snijd het vlees in stukken. Verwarm een gietijzeren braadpan (ik gebruik mijn heilige Le Creuset braadpan) en verwarm wat olijfolie.
  • Bestrooi het vlees met zeezout en peper en braad aan.
  • Voeg de bouillon, de passata, water, rum, azijn en het ahornsiroop toe. Pers de teentjes knoflook boven de pan uit en voeg wat chilivlokken toe. Doe de deksel op de pan en kook het vlees minimaal 3,5 uur maar liever langer. Meestal zet ik het vlees tussen de middag op, zodat ik er tijdens het avondeten van kan genieten. Dat betekent dat ik het wel een uurtje of 5 op heb staan. Tussendoor roer in de pulled pork regelmatig even door. Het vlees is klaar als het heel makkelijk uit elkaar valt.
  • Deel 2: Gebruik een stoommandje of machine om de Bao buns te verwarmen. Gebruik alsjeblieft de magnetron niet. Je hebt te veel werk gestoken in het maken van de goddelijke pulled pork, je verpest het hele gerecht door nu in de laatste fase de broodjes te verpesten.
  • Meng de mayonaise met het sap van een halve limoen, zeezout en verse peper.
  • Beleg de broodjes met ijsbergsla en rauwkost, daarna een schepje van het vlees en vervolgens top je het af met de limoenmayonaise.
  •  En ready zijn je Pink ‘pulled pork’ BAO BUNS! Eet smakelijk!

Pink 'pulled pork' BAO BUNS!
Share on pinterest
Pinterest

Volg jij Hutspot & Hotspot trouwens al op Pinterest? Nee? Doen hoor, dan krijg je alle nieuwe recepten gewoon rechtstreeks in je feed! 

Wat vind jij van dit recept?